Quiche Alsacienne

Postat de Pur_si_simplu_papa_bun in Aperitive / Garnituri
2 Ian 2012 | 4126 vizualizari
Quiche Alsacienne

Dragii mei, chiar dacă cu întârziere, vă urez un An Nou Fericit și liniștit alături de cei dragi, să fiți sănătoși și să vi se împlinească toate dorințele în 2012! Vă îmbrățișez cu drag! Acum să trec la rețele făcute de mine în perioada sărbătorilor, pe care vreau să vi le prezint în următoarele postări. Încep cu o tartă delicioasă numai bună pentru aperitiv. E simplu de făcut (mai ales dacă faceți varianta mea cu aluat cumpărat) și e delicioasă!! Quiche Alsacienne e similară cu Quiche Lorraine doar că are adăugată și ceapa în lista de ingrediente.

Ingrediente

  • • un aluat franțuzesc congelat
  • • 200 g kaiser
  • • 3 ouă
  • • 3 linguri mari de smântână grasă sau smântână pentru gătit
  • • 150 g cașcaval și telemea, plus extra cașcaval pentru presărat deasupra tartei
  • • 2 cepe potrivite
  • • sare, piper, cimbru uscat, pătrunjel verde
  • • ulei de măsline

Mod de preparare

Am lăsat aluatul să se decongeleze, apoi l-am așezat în forma de tartă, apăsând ușor să se așeze bine, apoi cu degetul mare am presat pe marginea formei ca să elimin excesul de aluat.
Într-o cratiță am călit în două linguri de ulei de măsline kaiserul și cepele tăiate felii până se rumenesc puțin. Amestecul l-am turnat în forma de tartă peste aluat.

Separat am bătut ouăle, peste care am ras telemea și cașcaval, am turnat smântăna și am condimentat amestecul cu sare, piper, cimbru uscat și câteva fire de pătrunjel verde. Puteți folosi și altfel de condimente, depinde ce vă place.
Amestecul de ouă cu brânză și smântână se toarnă peste kaiser și ceapă și se uniformizează cu o lingură să acopere tarta în întregime.

Am presărat restul de cașcaval peste tartă și am dat-o la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 25-30 minute (pentru verificare înțepați tarta cu un cuțit ascuțit și dacă lama acestuia iese curată, tarta este coaptă).

Tarta se servește caldă sau la temperatura camerei.

Să aveți poftă bună!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Alsacienne" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Quiche Alsacienne

Postat de Lia1

Quiche Alsacienne

Puneti untul si apa in congelator pentru 15 minute. In robot puneti faina, un varf de lingurita de sare si apoi untul rece taiat cubulete.  Eu am omis sa pun paletete de aluat dar a fost in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2012, 19:32
wowwwwwwww cum arata
La multi ani sa-ti fie bine si frumos
la 02.01.2012, 19:45
la multi ani
la 02.01.2012, 19:58
Ce bine arata!La multi ani!
la 02.01.2012, 20:13
Ce bunatate!
la 02.01.2012, 20:17

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking