Ingrediente
- • un aluat franțuzesc congelat
- • 200 g kaiser
- • 3 ouă
- • 3 linguri mari de smântână grasă sau smântână pentru gătit
- • 150 g cașcaval și telemea, plus extra cașcaval pentru presărat deasupra tartei
- • 2 cepe potrivite
- • sare, piper, cimbru uscat, pătrunjel verde
- • ulei de măsline
Mod de preparare
Am lăsat aluatul să se decongeleze, apoi l-am așezat în forma de tartă, apăsând ușor să se așeze bine, apoi cu degetul mare am presat pe marginea formei ca să elimin excesul de aluat.
Într-o cratiță am călit în două linguri de ulei de măsline kaiserul și cepele tăiate felii până se rumenesc puțin. Amestecul l-am turnat în forma de tartă peste aluat.
Separat am bătut ouăle, peste care am ras telemea și cașcaval, am turnat smântăna și am condimentat amestecul cu sare, piper, cimbru uscat și câteva fire de pătrunjel verde. Puteți folosi și altfel de condimente, depinde ce vă place.
Amestecul de ouă cu brânză și smântână se toarnă peste kaiser și ceapă și se uniformizează cu o lingură să acopere tarta în întregime.
Am presărat restul de cașcaval peste tartă și am dat-o la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 25-30 minute (pentru verificare înțepați tarta cu un cuțit ascuțit și dacă lama acestuia iese curată, tarta este coaptă).
Tarta se servește caldă sau la temperatura camerei.
Să aveți poftă bună!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Alsacienne" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|