Quiche cu ciuperci

Postat de oanapl in Mancaruri de legume
27 Ian 2017 | 5298 vizualizari
Quiche cu ciuperci

Ingrediente

  • pentru aluat Brisèe:
  • 250 g faina
  • 90 g unt
  • 70 ml apa rece
  • 1 lingurita sare
  • pentru umplutura:
  • 250 g ciuperci champignon
  • 1 lingura ulei
  • 100 g muschi de porc
  • 1 ceapa mica
  • 30 ml vin rose demisec
  • 3 oua
  • 100 ml smantana
  • 70 g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita pesmet

Mod de preparare

Pentru aluatul Brisee, pui faina cernuta intr-un vas si adaugi in centrul ei untul rece, taiat in cubulete. Framanti pana cand se incorporeaza untul in faina si obtii un aluat sfaramicios. Adaugi treptat apa rece, in care ai dizolvat sarea si framanti pana cand aluatul se omogenizeaza.

Invelesti aluatul in folie de plastic alimentara si il bagi in frigider pentru minim 30 de minute.

Stergi ciupercile cu o carpa umeda, apoi le tai in feliute subtiri. Incalzesti uleiul intr-o tigaie antiaderenta si adaugi ceapa tocata marunt. O sotezi cca 1 minut, apoi adaugi ciupercile. Amesteci, sotezi inca 1 minut, apoi adaugi vinul alb, sare si piper dupa gust.

Lasi ciupercile pe foc mic pana cand se evapora alcoolul si nu mai ramane lichid in tigaie, apoi stingi focul si le lasi sa se raceasca.

Pui ouale intr-un vas si le bati putin cu telul. Adaugi smantana, cascavalul ras si amesteci. Adaugi ciupercile, muschiul taiat in cubulete mici, sare si piper dupa gust.

Amesteci pana la completa omogenizare.

Intinzi aluatul pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de cca 6 mm grosime. O asezi in tava tapetata cu unt si intepi aluatul din loc in loc cu furculita si il pudrezi cu pesmet. Adaugi umplutura, o nivelezi, apoi decupezi marginile, astfel incat aluatul sa acopere marginile interne ale formei. Aduci marginile aluatului in centrul tartei si il strangi intre degete din loc in loc.

 Coci quiche-ul cu ciuperci in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 45-50 de minute, sau pana cand se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv quiche cu legume

Postat de rocsi_1612

Aperitiv quiche cu legume

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cubulete, oul si sare. Amestecati usor cu mana, apoi incroporati faina treptat si framantati. La final adaugati si apa rece, framantati pana obtineti...

Citeste continuarea

Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica

Postat de panacris

Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica

Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Verdețurile și legumele se spală, curăță, se toacă mărunt și apoi se călesc în ulei, fără...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2017, 14:35
Prima sosită ,prima servită!
la 27.01.2017, 14:50
la 27.01.2017, 14:50
Un preparat delicios!
la 27.01.2017, 15:28
Buni iti pun si covorul rosu daca ne lasa Oana...
la 27.01.2017, 16:02

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking