Quiche cu conopida

Postat de Poliana in Aperitive / Garnituri
4 Sep 2012 | 7980 vizualizari
Quiche cu conopida

Ca sa nu spuneti ca exagerez cu dulciurile, am pregatit un quiche delicios cu conopida! Poate ca suna ciudat, dar va asigur ca este o mancare reusita. Aveam conopida in frigider si eram in dubii. Oare ce sa fac cu ea? Budinca am tot mancat, desi este tare gustoasa...cu maioneza tocmai facusem ziua trecuta, ciorba la fel. Scotocind prin congelator am gasit niste foi de placinta ramase de la nu stiu ce, si atunci mi-a venit ideea....de quiche!!!

Ingrediente

  • 1/2 pachet foi placinta
  • 500 gr conopida
  • 1 ardei mare
  • 1 ceapa
  • 1/2 leg de marar
  • 3 oua
  • 1 cana lapte
  • 3/4 cana smantana
  • sare, piper
  • 150 gr telemea

Mod de preparare

Quiche-ul se face in mod normal cu altfel de aluat, dar am zis ca nu se supara nimeni daca eu ma folosesc de ce am prin casa, asa ca am decongelat foile si am trecut la treaba. Daca faceti aluat de quiche atunci meritati laudele mele, dar oricum ati proceda iata ce trebuie sa facem pe urma.

Conopida o punem la fiert in apa cu sare, pentru 15 minute. O scurgem de apa si o lasam deoparte. Ardeiul si ceapa le taiem julien sau ceva de genul, iar mararul il tocam marunt.

Separat batem usor ouale cu furculita, adaugam smantana, laptele, mararul tocat, sare si piper dupa gust. Pregatim o tava de tarta/quiche, o ungem bine cu unt si asezam frumos foile de placinta. Incalzim cuptorul la 180 de grade si coacem foile, doar pe ele, pentru 10 minute.

Scoatem tava din cuptor, asezam buchetelele de conopida - pe care eu le-am maruntit putin - ardeiul si ceapa uniform. Peste legume turnam amestecul de oua, lapte si smantana apoi presaram telemeaua data pe razatoarea cu gauri mari.

Introducem tava la cuptor, tot la 180 de grade, pentru 30-40 de minute pana se rumeneste frumos.

Am fost scurta si la obiect, dar si reteta a fost pe masura. Mi-a placut tare mult ca a fost usor de facut, iar gustul nu m-a dezamagit. Ce cauta rosiile acelea in poza?? Initial ma gandisem sa pun si rosii in umplutura, dar apoi m-am razgandit si am zis ca sunt mai bune asa, servite alaturi de o portie mare de quiche :P

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu conopida" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Quiche de broccoli cu sunca si branza

Postat de cristeena20

Quiche de broccoli cu sunca si branza

- Se fierbe broccoli si conopida , dar s anu fie foarte moi si apoi ii strecuram. - Sunca felii se taie julien; cascavalul cubulete; aluatul daca e congelat se dezgheata in prealabil la...

Citeste continuarea

Quiche de ton si legume

Postat de cristeena20

Quiche de ton si legume

-Foaia de tarta am decongelat-o la temperatura camerei si am pus-o in forma speciala de tarte, am intepat cu furculita fundul  si am dat-o la cuptorul incins pentru cca 10 minute cu boabe de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.09.2012, 12:24
Fain!
la 04.09.2012, 12:25
Primul venit, primul servit, nu?! Tare bun trebuie sa fie..
la 04.09.2012, 12:26
ahhh.. sunt a doua dar tot vreau o portie!
la 04.09.2012, 12:30
Rocsi, multumesc
la 04.09.2012, 12:30
Simo, primii doi primesc garantat!!

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking