Ingrediente
- -1 conopida de marime medie
- -1 rosie de marime medie
- -5 fileuri de macrou
- -condimente (sare, piper alb, oregano, ienibahar, tarhon, busuioc)
- -500 ml lapte batut
- -3 linguri de faina neagra
- -ulei de susan pentru uns tava
- -100 g fasole pastai
- -1 ceasca de arahide crude
- -1/2 legatura de marar
- -1 ceapa marisoara
- -1 ardei capia
- -2 ardei iuti
- -1 morcov
- -2 oua
Mod de preparare
Pentru compozitie am folosit fileuri de macrou dezosat pe care doar le-am curatat de piele si le-am taiat cubulete. Am luat o mana de pastai de fasole si le-am taiat si pe ele cubulete, alaturi de ardei capia, ceapa si conopida la fel, taiata si ea cubulete. M-am gandit ca ar fi tare bun si un morcov asa ca l-am dat rapid pe razatoare. In aceasta compozitie am mai adaugat ardei iute dupa gust taiat fin, jumatate de legatura de marar si o rosie mare curatata de pielita si taiata cubulete. Am amestecat toata aceasta compozitie si am asezonat cu tarhon, sare, piper alb si busuioc.
Ca sa fie mai sarac in calorii sosul care se pune la suprafata pentru a se forma crusta aceea l-am facut din lapte batut amestecat cu doua oua. Am batut bine ouale intr-un castron, ca pentru omleta, apoi am adaugat laptele batut si faina.
Am folosit faina neagra. Am amestecat bine compozitia pana am incorporat toata faina si la final am adaugat sare, piper alb, inibahar, oregano si o ceasca de arahide crude.
Intr-o tava rotunda am asezat prima lipie dupa ce am uns fundul si marginile tavii cu putin ulei de susan. Peste lipie am asezat o parte din compozitia de umplutura si am uniformizat-o cu lingura. La final doar am turnat o parte din compozitia facuta din oua si lapte batut peste ce aveam in tava
Din cantitatile prezentate mai jos mie mi-au iesit trei quiche mari si greute.
Fiecare tava se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, pana se coace bine si capata o tenta aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu macrou si conopida" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|