Ingrediente
- 25 raci vii (cam 1 kg si jumatete)
- 3-4 frunze dafin
- o manuta boabe de piper
- 5-6 catei de usturoi
- o manuta boabe de mustar
- patrunjel verde
Mod de preparare
Racii se spala in multe ape si se curata cat de mult posibil.
Am pus la fiert intre timp la fiert intr-o oala mare cam de 8 litri, 4 litri de apa + frunzele de dafin + celelate ingrediente cu usturoiul tocat rondele si am lasat pana a inceput sa clocoteasca.
Dupa care, ce sa zic a inceput tortura, racii care inotau in apa, unul cate unul in oala clocotind. Dupa ce am pus ultimul rac, am mai lasat cam 5-7 minute sa clocoteasca tot calabalacul, pana sau facut toti roscovani si am stins focul.
Am lasat racii aproape sa se raceasca cat de cat in apa in care au fiert , dupa care i-am pus pe farfurie cu putin patrunjel.
Am servit cu mujdei de usturoi. N-au fost chiar usor de mancat / curatat cum spun specialistii, dar merita.
Hai la masa...v-am pastrat si voua cateva codite si clestisori...
Daca ti-a placut reteta noastra "Racii Roscovani (raci fierti cu mirodenii)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (53)
|