Ingrediente
- 200 gr sorici porc
- 200 gr piept curcan
- labele de la curcan
- 2 castraveti murati
- 2 morcovi
- 1 felie telina
- 1 ceapa
- 1 lingurita boabe piper
- 2 foi dafin
- 6 catei usturoi
- sare
- patrunjel verde
Mod de preparare
Labele de curcan , pieptul si soricii de porc se spala bine si se pun in oala cu fierbere sub presiune .
Legumele[ morcovii , telina , ceapa ] curatate si intregi se adauga si ele .
Se mai pun foile de dafin , piperul si apa cat sa fie acoperite legumele si carnea .
Se fierbe o ora , se scoate capacul respectand regulile si se mai continua fierberea inca o ora la foc foarte mic .Ceapa se arunca.
la sfarsitul fierberii am adugat sare si usturoiul curatat si pisat .
Lasati sa se odihneasca [ 30 min]fiertura putin la loc rece . Se va forma o pojghita de grasime care se indeparteaza usor cu o spumiera.
Se distribuie in boluri mici carnea si labele de curcan .
Pe fundul fiecarui bol se aseaza rondele de morcov si de castravete murat . eu am pus si patrunjel verde pentru decor .
Turnati zeama in boluri in mod egal si lasati raciturile sa se inchege intr-un loc rece [ balcon , camara ] .
Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura cu curcan si castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|