Jumari banatene cu mere si lapte

Postat de mihaelar63 in Mezel de casa
1 Oct 2018 | 6162 vizualizari
Jumari banatene cu mere si lapte

  Aceasta reteta are origine banateana. Cu lapte am mai facut jumari, dar cu mere nu. De cum am aflat reteta am si dorit sa o pun in aplicare. Grasime de porc mangalita avem. Mere avem. Lapte gasim. Pofta -cat duce trenul :D

Ingrediente

  • 3 kg slanina proaspata de porc [de pe burta cu un strat subtire de carne la mijloc ]
  • 3 mere
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa
  • sare

Mod de preparare

  1. Slanina proaspata de porc se spala si se taie in bucati de marimea unei cutii de chibrituri.
  2. Puteti sa feliati slanina in bucati mai mari cum sunteti obisnuiti. Mie imi plac jumarile mai mici.
  3. Merele se spala se taie in felii mai mari [in opt]. Se curata de casulia cu seminte din interior.
  4. Intr-o cratita incapatoare se pune apa cu slanina.
  5. Pana bucatile de slanina incep sa elibereze grasime topita, supravegheati procesul, amestecand din cand in cand.
  6. Cand jumarile incep sa se rumeneasca, adaugati merele.
  7. Lasati merele cateva minute pana acestea incep sa se inmoaie.
  8. Scoateti merele din cratita. Prajite excesiv acestea se pot sfarma si sa va strice untura obtinuta.
  9. Adaugati laptele.
  10. Atentie !!! Adaugati laptele cu grija, untura va sfarai si aveti grija sa nu va stropeasca.
  11. Dupa 1-2 minute cand se evapora laptele, mai lasati cateva minute sa se rumeneasca jumarile si le scoateti afara cu ajutorul unei palete cu gauri.
  12. Puneti jumarile la scurs. Sarati usor cand acestea s-au racit.
  13. Serviti jumarile insotite de ceapa rosie, verde, ardei iuti sau ce legume proaspete sau murate doriti.
  14. Insotiti toate acestea de o paine buna. Noi am avut paine cu cartofi din faina de grau nou.

                        Sa aveti pofta buna !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari banatene cu mere si lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Retete similare

Carnati din carne de porc si vitel

Postat de Pungasa_Rogue

Carnati din carne de porc si vitel

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie pentru a obtine si bucatele mai mari de carne fata de carnea...

Citeste continuarea

Sushi din carne cu branza afumata si bacon

Postat de panacris

Sushi din carne cu branza afumata si bacon

Carne tocată se amestecă cu ceapa și usturouiul mărunțit, apoi se asezonează de sare, piper, boia  și mărar, se adaugă oul și pesmetul, se amestecă eneregic, până se obține...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2018, 10:44
Ce-mi plac jumarile...! Chiar in Banat, in Timisoara am dat de gustul lor...
la 01.10.2018, 10:48
Ce bunatate! Ce rumene si apetisante sunt!
la 01.10.2018, 12:51
ce pofta mi-ai facut!!!
la 01.10.2018, 13:27
la 01.10.2018, 13:29

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking