Ingrediente
- 3 kg slanina proaspata de porc [de pe burta cu un strat subtire de carne la mijloc ]
- 3 mere
- 100 ml lapte
- 100 ml apa
- sare
Mod de preparare
- Slanina proaspata de porc se spala si se taie in bucati de marimea unei cutii de chibrituri.
- Puteti sa feliati slanina in bucati mai mari cum sunteti obisnuiti. Mie imi plac jumarile mai mici.
- Merele se spala se taie in felii mai mari [in opt]. Se curata de casulia cu seminte din interior.
- Intr-o cratita incapatoare se pune apa cu slanina.
- Pana bucatile de slanina incep sa elibereze grasime topita, supravegheati procesul, amestecand din cand in cand.
- Cand jumarile incep sa se rumeneasca, adaugati merele.
- Lasati merele cateva minute pana acestea incep sa se inmoaie.
- Scoateti merele din cratita. Prajite excesiv acestea se pot sfarma si sa va strice untura obtinuta.
- Adaugati laptele.
- Atentie !!! Adaugati laptele cu grija, untura va sfarai si aveti grija sa nu va stropeasca.
- Dupa 1-2 minute cand se evapora laptele, mai lasati cateva minute sa se rumeneasca jumarile si le scoateti afara cu ajutorul unei palete cu gauri.
- Puneti jumarile la scurs. Sarati usor cand acestea s-au racit.
- Serviti jumarile insotite de ceapa rosie, verde, ardei iuti sau ce legume proaspete sau murate doriti.
- Insotiti toate acestea de o paine buna. Noi am avut paine cu cartofi din faina de grau nou.
Sa aveti pofta buna !!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari banatene cu mere si lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
|