Răcituri de vară - piftii

Postat de portiadelumina in Porc
30 Iul 2014 | 5526 vizualizari
Răcituri de vară - piftii

Ştiu că nu toată lumea se topeşte după "porcării", mai ales pe timp de vară, dar mie mi se mai face dor uneori de câte un fel de mâncare specific perioadei de iarnă, aşa că nu preget şi-mi pregătesc cele poftite. Şi cum am achiziţionat o oală sub presiune şi trebuia să-i fac proba, doar ce am purces la treabă.

Ingrediente

  • 1 kg picioare (şoşoni) de porc
  • 2 căpăţâni usturoi
  • 2 foi dafin
  • sare
  • 2 morcovi
  • gelatină (numai dacă e cazul)

Mod de preparare

Am spălat bucăţile alese şi le-am tăiat în mărimi potrivite pentru un fiert rapid apoi le-am pus la fiert în oala sub presiuna şi le-am lăsat cca 40 de minute. Le-am scos şi am îndepărtat bucăţile de oase, păstrând doar carnea desprinsă şi bucăţile de şorici.

Am strecurat zeama şi am pus-o la fiert dimpreună cu carnea şi cu ingredientele menţionate mai sus, desigur, morcovii fiind curăţaţi şi tocaţi. Spre finalul fiertului (am mai lăsat vreo 20 de minute) am pus şi usturoiul pe care l-am zdrobit (dar nu foarte mărunt).

Între timp, preventiv, mai ales că e vară, am pus la înmuiat şi trei pliculeţe de gelatină pe care le-am adăugat când lichidul nu mai era foarte fierbinte, amestecând compoziţia pentru omogenizare. 

Am pus compoziţia în vase şi am dat totul la rece. Răciturile au fost un succes, gust de iarnă în miez de vară.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Răcituri de vară - piftii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu carne tocata si legume

Postat de oanapl

Tarta cu carne tocata si legume

Se prepară mai întâi umplutura de carne tocată. Se pune uleiul la încins și se adaugă carnea tocată presărată cu sare, în prealabil și se amestecă intens...

Citeste continuarea

Varza la cuptor cu ciolan afumat

Postat de MotanLaOale

Varza la cuptor cu ciolan afumat

Varza se pune de cu seara la desarat in apa rece. A doua zi se curata de cotoare, se taie fideluta si se stoarce bine. Intr-o cratita se caleste in ulei ceapa curatata si tocata marunt 3-4...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2014, 19:22
Nu pot sa va spun cat a fost de buna..
la 30.07.2014, 19:23
la 30.07.2014, 19:24
Dacă aveţi confirmarea supremă, a soţiei, înseamnă că a fost ca la carte. )
la 30.07.2014, 19:25
Mulţumesc, Laura!(Kuki)
la 30.07.2014, 19:27
Padre ce racituri bune ai facut si cat de reusite sunt! Dau o dobrogeana la schimb )

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking