Răcituri de vară - piftii

Postat de portiadelumina in Porc
30 Iul 2014 | 5535 vizualizari
Răcituri de vară - piftii

Ştiu că nu toată lumea se topeşte după "porcării", mai ales pe timp de vară, dar mie mi se mai face dor uneori de câte un fel de mâncare specific perioadei de iarnă, aşa că nu preget şi-mi pregătesc cele poftite. Şi cum am achiziţionat o oală sub presiune şi trebuia să-i fac proba, doar ce am purces la treabă.

Ingrediente

  • 1 kg picioare (şoşoni) de porc
  • 2 căpăţâni usturoi
  • 2 foi dafin
  • sare
  • 2 morcovi
  • gelatină (numai dacă e cazul)

Mod de preparare

Am spălat bucăţile alese şi le-am tăiat în mărimi potrivite pentru un fiert rapid apoi le-am pus la fiert în oala sub presiuna şi le-am lăsat cca 40 de minute. Le-am scos şi am îndepărtat bucăţile de oase, păstrând doar carnea desprinsă şi bucăţile de şorici.

Am strecurat zeama şi am pus-o la fiert dimpreună cu carnea şi cu ingredientele menţionate mai sus, desigur, morcovii fiind curăţaţi şi tocaţi. Spre finalul fiertului (am mai lăsat vreo 20 de minute) am pus şi usturoiul pe care l-am zdrobit (dar nu foarte mărunt).

Între timp, preventiv, mai ales că e vară, am pus la înmuiat şi trei pliculeţe de gelatină pe care le-am adăugat când lichidul nu mai era foarte fierbinte, amestecând compoziţia pentru omogenizare. 

Am pus compoziţia în vase şi am dat totul la rece. Răciturile au fost un succes, gust de iarnă în miez de vară.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Răcituri de vară - piftii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Escalop de porc cu ciuperci brune

Postat de mirela0911

Escalop de porc cu ciuperci brune

Se spala carnea apoi se taie in felii (mi-au iesit 9 felii) si se bat usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun...

Citeste continuarea

Chiftele cu carne macinata de porc si soia

Postat de retetele_tinei

Chiftele cu carne macinata de porc si soia

Pentru inceput, soia se pune intr-un bol. Peste soia se pun 400 ml apa clocotita si se lasa pana aceasta s-a umflat. In alt bol se pune carnea tocata de porc. Peste carnea tocata se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2014, 19:22
Nu pot sa va spun cat a fost de buna..
la 30.07.2014, 19:23
la 30.07.2014, 19:24
Dacă aveţi confirmarea supremă, a soţiei, înseamnă că a fost ca la carte. )
la 30.07.2014, 19:25
Mulţumesc, Laura!(Kuki)
la 30.07.2014, 19:27
Padre ce racituri bune ai facut si cat de reusite sunt! Dau o dobrogeana la schimb )

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking