Raclette

Postat de cris2711 in Mancaruri cu carne
11 Apr 2012 | 16543 vizualizari

Denumirea vine de la Raclette-un tip de branza frantuzeasca cremoasa dar este si o mancare elvetiana.Branza Raclette este de vaci si se foloseste topita ,in general sau felii.In Elvetia se mananca cu totul altfel decat prezint eu,in tarile europene se mananca in feluri diferite,chiar si in Germania.Fiecare pregateste dupa placerea lui.Si ce este interesant,fiecare isi gateste portia in tigaita lui si nu se poate plange de bucatareala altuia:)))E nevoie de Raclette -o placa care se incinge si pe care se pragateste Raclette in tigaite:DSe mananca in cercuri mai mari de prieteni sau cu familia,dureaza cateva ore.Si acum hai sa va povestesc ce ingrediente am folosit eu in ziua de Pasti cu sora mea draga Mihaela(Mena).

Inapoi la reteta

Comentarii (59)

la 12.04.2012, 16:20
bun,bun,bun vin si eu in vizita
la 12.04.2012, 16:28
Alinutza te primesc cu mare drag
la 12.04.2012, 16:38
la 12.04.2012, 21:08
la 12.05.2012, 19:08
n-am vazut asta
moaaa ce-i aici!!!
la 12.05.2012, 19:16
nu mai este proaspata dar ne gatim noi
la 23.05.2012, 01:20
Cred ca este si distractiv
Totusi eu n-as rezista as dori sa gust si de la ceilalti
la 26.05.2012, 12:41
Miha esti simpaticaincearca si tu,e super
la 19.11.2012, 20:05
Cris, da cam asa e si aparatul meu de raclette, dar reteta ta e diferita de cea din franta, dar bineinteles, fiecare face dupa placul lui pana la urma, nu doar dupa reteta! Dar trebuie sa fie fooaaaarte gustoasa!! Voi folositi carne -carne, aici se foloseste "charcuterie" adica diverse salamuri afumate, cand voi prepara, voi posta si eu reteta mea! Bravo, arata superb!! Banuiesc ca ati avut si vin acolo, sau ati baut bere, ca nemtii?!
la 19.11.2012, 21:05
Doralinda,chiar te rog sa postezi versiunea tamie imi place ca le pun pe masa si isi gatesc singuri si nu au pe cine da vina cand nu le place,cu toate ca inca nu s-a plans nimeni,cu salamuri afumate,suna tare bine
la 19.11.2012, 21:06
si noi facem fondue in versiuni diferite,cand vom face data viitoare voi posta si eu
la 19.11.2012, 21:52
ai dreptate, vina a lor sa fie daca nu si-o prepara cum trebuie!
nu cred ca s-ar putea plange cineva la cum ai pregatit!!!!!arata nemaipomenit!
versiunea noastra aici, e mult mai simpla ca a ta sunt mai lenesi astia aici!si eu la fel!
imi place cand fac schimb de idei, sigur voi incerca si variantele tale, ca daca mananci la fel, pai apoi te plictisesti! te pupic
la 19.11.2012, 21:56
io traiesc intre nemti Dora))nik cu leneaastept reteta
la 19.11.2012, 23:32
O seara buna cris

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking