Radacinoase la tava

Postat de claudiaO in Mancaruri de legume
17 Noi 2014 | 4552 vizualizari
Radacinoase la tava

O reteta de toamna, plina de culoare si savoare , pe care am gasit-o pe blogul Laurei Laurentiu, si pe care am mai adaptat-o nitel , ca na...nu se putea sa nu imi bag degetelele :P

Ingrediente

  • 5 sfecle rosii cat un pumn
  • 5 cartofi rosii medii
  • 4 morcovi grosuti
  • 2 buc pastarnac mai gros
  • 1 kg dovleac placintar
  • 1 ceapa mare rosie
  • 3 lingurite cimbru
  • 2 lingurite rozmarin
  • 3 catei de usturoi
  • 6 linguri cu ulei
  • sare,piper
  • 2-3 linguri otet balsamic
  • 2-3 linguri miere

Mod de preparare

Curatam bine toate legumele.Ceapa o taiem solzisori, iar restul legumelor le taiem cuburi mari de cca 2 cm. Usturoiul il zdrobim bine si il frecam cu 2 linguri de ulei si putina sare.

Punem toate legumele intr-un vas incapator,turnam uleiul, usturoiul, rozmarinul  cimbrul, sare si piper si amestecam bine ca sa se combine aromele.

Punem intr-o tava de yena inalta si dam la cuptor acoperit cu o folie de aluminiu pt cca 1 ora. Scoatem tava din cuptor, indepartam folia cu grija, stropim legumele cu cele 3 linguri de otet si prelingem merea. Amestecam usor ca sa se unga bine cu miere si mai dam la cuptor pt inca vreo 5-10 minute. Servim ca atare sau langa o fripturica buna.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Radacinoase la tava" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Imam Bayildi - Rondele de vinete cu legume

Postat de mirela0911

Imam Bayildi - Rondele de vinete cu legume

Eu am folosit o bucata de vanata pentru rondele, una am taiat-o in doua. Se spala vinetele apoi se curata de coaja dar nu de tot, se taie in dungi. Una din ele se taie rondele cu grosimea de...

Citeste continuarea

Spanac crema cu ochi de ou

Postat de cristeena20

Spanac crema cu ochi de ou

- Alegem spanacul si il spalam bine. Eu am avut spanac in punga de la supermarket, gata ales si spalat. Il punem in apa la fiert. Se fierbe doar 3-5 minute si se strecoara. Il tocam marunt cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2014, 11:03
bune!!
la 17.11.2014, 11:15
la 17.11.2014, 11:23
Sunt tare bune!!
la 17.11.2014, 12:27
:-
la 17.11.2014, 12:38

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking