Raffaello

Postat de gospodinadecriza in Prajituri
11 Feb 2010 | 7179 vizualizari
Raffaello

Ingrediente

  • 100-150 gr zahăr pudră cu vanilie (în funcţie de cum doriţi să iasă, mai dulci sau nu)•
  • 300 gr lapte praf•
  • 150-200 gr nucă cocos•
  • un pachet de unt•
  • 2 foi napolitane simple (daca punem napolitane cu crema vanilie, micsoram cantitatea de zahar)•
  • 100 gr migdale intregi si stafide inmuiate in esenta migdale 30 min-1ora, tinute la rece si apoi scurse•
  • Esenta migdale –jumatate de fiola•
  • Opţional, se pot pune si 2, 3 linguri smantana sau frisca lichida, daca le doriti mai moi.

Mod de preparare

Untul se amesteca cu zaharul pana devine cremos.

Se adauga laptele praf, nuca de cocos şi esenta de migdale. La sfarsit, amestecam cu grija bucatelele de napolitana, pe care le putem da si pe ele la robot, dar foarte putin, pentru a crantani apoi usor. Putem pune si smantana sau frisca, daca e o compozitie mai tare.

Pasta obtinuta o punem la frigider 30 minute. Dacă o uitam mai mult timp, o scoatem, o punem din nou la robot si mai adaugam putin unt sau 2 linguri smantana. Isi va reveni imediat.

Punem migdalele sau stafidele (3 - 4 buc.) in mijlocul unei cantitati mici de pasta si formam bilute, cu mana. Bilutele le tavalim apoi prin nuca de cocos. Eu am vrut sa experimentez putin si am pus nuca de cocos verde. Unor bilute le-am dat drumul prin nuca de cocos verde, altora prin nuca verde si alba, in amestec, altele le-am tavalit si prin betisoare de ciocolata, iar altele prin fulgi de migdale.

Le-am aranjat apoi in cutii de bomboane. Cu capacul pus si cu o funda deosebita, pot constitui un cadou perfect pentru Ziua Îndrăgostiţilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de desert El si Ea

Postat de Constelatialeu

Reteta de desert El si Ea

Iata cum se prepara Reteta de desert El si Ea Intr-un castron am pus mascarpone, lapte condensat si smantana pentru frisca si am mixat bine pana am obtinut o crema ferma. Am amestecat ness-ul...

Citeste continuarea

Desert bomboane cu nuca de cocos si lapte condensat (Raffaello)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert bomboane cu nuca de cocos si lapte condensat (Raffaello)

Laptele condensat, fulgii de nuca de cocos si napolitanele se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc pana cand devin ca o pasta. Se formeaza bomboanele din aceasta pasta, punad la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2010, 19:06
arata superb....
la 11.02.2010, 19:33
foarte frumoase, ce gust are nuca de cocos verde la fel ca cea alba doar culoarea difera?
ti-au iesit foarte frumoase, bravo!
la 11.02.2010, 19:40
Doamna Rivka, ma bucur ca aveti o reactie pozitiva in legatura cu reteta mea. Gustul este acelasi, la mine s-a intamplat ca doar cocos verde mai aveau la magazin, si atunci am amestecat cu ce mai aveam in casa.
Si mie imi plac retetele DVS, dar si pantofiorii. Nu aveati parca palarie si c atel, la un moment dat? Cu drag, GDC
la 11.02.2010, 19:59
nu am mai vazut niciodata cocos verde in magazine....o sa ma uit si eu mai atenta dupa ei sa-mi cumpar si eu sa am in casa, e dragut asa....se pot decora multe cu el asa colorat.
la 11.02.2010, 20:07
Exista si "cocos mozaic",alb si cu mici particule colorate. Va sfatuiesc sa incercati. Cel verde l-am folosit de sarbatori, am facut braduti din salam de biscuiti.
Cu drag, GDC

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking