Bomboane Raffaello

Postat de Poliana in Dulciuri
22 Aug 2012 | 11273 vizualizari
Bomboane Raffaello

Cred ca toata lumea stie cum sunt bomboanele rafaello, probabil multi dintre voi ati si incercat sa le faceti acasa, deci nu aduc o reteta nemaiauzita :P Insa un lucru e sigur, azi vin cu varianta mea, care a iesit asa la a 3-a incercare de genul, si care e cea mai buna dintre toate cate le-am incercat/mancat. Puteti sa o testati daca nu ma credeti :P Ce-mi place mie la reteta asta, dar cred ca deja v-ati prins, e ca se face fffff usor :P Trebuie doar amestecate toate si gata.

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 100 ml smantana grasa
  • 200 gr zahar
  • 250 gr lapte praf
  • 50 gr napolitane sfaramate
  • 150 gr nuca cocos + 50gr pt decor
  • alune de padure

Mod de preparare

Topim untul cu smantana pe foc, si adaugam zaharul. Amestecam pana cand zaharul si untul sunt complet topite. Lasam putin la racorit cat timp ne ocupam de restul ingredientelor.

Foile de napolitana le sfraraman bine, ori la robot ori cu sucitorul. Punem peste ele laptele praf, nuca de cocos si amestecam. Adaugam utul si transformam totul intr-o pasta. Daca e prea tare se mai poate pune smantana.

Formam bilute uniforme pe cat posibil, iar in mijlocul fiecareia punem o aluna de padure. Operatiunea asta a durat cel mai mult, dar nu va descurajati pentru ca e distractiva pana la urma, daca privim partea plina a paharului  - e ca si cum ati modela plastilina :P

Tavalim biluta prin nuca de cocos, si dam la rece pentru cel putin 2 ore. Mie mi-au iesit 57 de bucati, din care abia am reusit sa gust una., deci urmeaza curand o noua portie.

Vai ce scurta am fost azi! Dar nu asta conteaza, ci faptul ca va las in compania unor bomboane delicioase: Rafaello

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de desert El si Ea

Postat de Constelatialeu

Reteta de desert El si Ea

Iata cum se prepara Reteta de desert El si Ea Intr-un castron am pus mascarpone, lapte condensat si smantana pentru frisca si am mixat bine pana am obtinut o crema ferma. Am amestecat ness-ul...

Citeste continuarea

Desert bomboane cu nuca de cocos si lapte condensat (Raffaello)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert bomboane cu nuca de cocos si lapte condensat (Raffaello)

Laptele condensat, fulgii de nuca de cocos si napolitanele se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc pana cand devin ca o pasta. Se formeaza bomboanele din aceasta pasta, punad la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2012, 09:08
ce bune sunt..imi plac si mie la nebunie
la 22.08.2012, 09:08
pai daca-i mult de lucru si trec repede,mai bine mai fa o portie si mananc la tine
la 22.08.2012, 09:10
buneeee, trimite-mi si mie cateva de pofta
la 22.08.2012, 09:11
Delicioase!
la 22.08.2012, 09:18
le-am si salvat

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking