Tort cu lapte cocos si bomboane Raffaello

Postat de privatelaura in Torturi
28 Iun 2012 | 10152 vizualizari
Tort cu lapte cocos si bomboane Raffaello

Acest tort nu este o noutate, dar este o deliciosenie! Reteta m-a fascinat de cand a postat-o Mirela (miremirc). Ii multumesc mult de tot ca a impartasit-o cu noi. :) Reteta a suferit cateva modificari, dar acest tort merita fiecare gram depus pe noi :))

Ingrediente

  • 250 gr biscuiti cu cacao
  • 125 gr unt nesarat
  • 400 ml lapte cocos
  • 5 lg zahar alb
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr crema de branza
  • 200 gr ciocolata alba
  • 20 gr gelatina
  • 150 ml apa
  • 50 gr nuca cocos
  • 100 ml lichior Pina Colada
  • 100 gr ciocolata neagra
  • bomboane Raffaello (cam 20-22 bucati)

Mod de preparare

Punem untul la topit. Intre timp, macinam biscuitii la robot. Adaugam untul topit peste biscuiti si formam o pasta pe careo intindem uniform intr-o forma de copt (preferabil cu inel detasabil). Asezam bomboanele in cerc si le presam putin in pasta de biscuiti. Dam forma la frigider.

Punem la topit ciocolata alba pe bain marie si dupa ce s-a topit, dam deoparte.

Gelatina o punem la hidratat in apa si o lasam cam 10 min.

Laptele de cocos se pune la fiert cu zaharul si dupa ce a fiert , se adauga lichiorul. Se ia de pe foc si apoi se adauga gelatina si se amesteca bine,bine.

Crema de mascarpone se amesteca cu crema de branza si cu ciocolata alba. Apoi, se toarna usor compozitia de lapte de cocos peste crema si se amesteca pana la omogenizare.

Se scoate forma de copt din frigider si se toarna usor compozitia de crema peste biscuiti.

Atentie! Este posibil ca bomboanele sa se ridice in compozitie, nu va temeti, le puteti presa usor inapoi.

Dati la frigider pentru cateva ore bune si apoi presarati deasupra nuca de cocos sau migdale macinate si turnati un topping de ciocolata neagra topita.

Cu un cutit udat cu apa, decupati de jur imprejurul formei si scoateti inelul. Va aparea un tort foarte frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lapte cocos si bomboane Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Raffa pentru Madalina

Postat de Constelatialeu

Desert tort Raffa pentru Madalina

Blat : In bolul de la robot punem ouale, zaharul si esenta de migdale si mixam bine pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul si mai mixam 5 min. Separat amestecam ingredientele uscate,...

Citeste continuarea

Desert tort Raffaello

Postat de licurici_lra

Desert tort Raffaello

Pentru blat,  se separa albusurile de galbenusuri.  Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugandu-se cate o lingura de zahar. Falbenusurile se amesteca cu esenta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2012, 10:21
la 28.06.2012, 10:48
din asta mananc ca-i de dieta daca nu,stiu pe cine dau vina
la 28.06.2012, 10:57
Mmm.. la bunatatea asta am mai poftit! Am reteta salvata, ca tare bine mai arata...
la 28.06.2012, 11:10
Foarte frumos!!
la 28.06.2012, 11:11
delicios

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking