Desert tort Raffa pentru Madalina

Postat de Constelatialeu in Torturi
28 Mai 2018 | 4083 vizualizari
Desert tort Raffa pentru Madalina

Cadou dulce pentru Mada.....Am citit mai multe retete si de aici de pe Bucataras si din alte parti si am facut eu combinatii cum am vrut pentru ca inca pot sa fac ce vreau......

Ingrediente

  • Blat -forma de tort diametru 18 cm
  • 5 oua
  • 120 g zahar
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 4 linguri de ulei
  • 5 linguri de caju macinat
  • 2 linguri de nuca de cocos fulgi mai fini
  • 2 linguri de migdale macinate
  • 3 linguri de faina
  • Sirop
  • lapte de cocos
  • Crema
  • 120 g ciocolata alba
  • 70 ml lapte de cocos
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca lichida batuta spuma
  • 3 linguri zahar farin
  • 50 g nuca de cocos fulgi fini
  • Decor
  • krant de migdale ( migdale si zahar caramelizat)
  • nuca de cocos fulgi mai mari
  • bomboane Raffaello

Mod de preparare

Blat : In bolul de la robot punem ouale, zaharul si esenta de migdale si mixam bine pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul si mai mixam 5 min.

Separat amestecam ingredientele uscate, faina, nuca de cocos, migdalele macinate, caju macinat si praful de copt si incorporam in amestecul de oua, cu miscari lente de jos in sus. Tapetam forma de tort cu hartie de copt si rasturnam amestecul in forma, dam forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C, se coace cca 35-40 min sau folosim testul scobitorii. Scoatem forma din cuptor si lasam sa se raceasca blatul ( de preferat sa se faca cu o zi inainte, se taie mai bine blatul ) Dupa ce s-a racit bine, se sectioneaza in 3 bucati.

Crema: Ciocolata si laptele de cocos se pun pe baie de aburi pana se topeste ciocolata, se lasa la racit. Separat se bate frisca lichida, frisca  lichida sa fie rece, asa esti sigur ca se bate bine. Intr-un castron incapator se pune mascarponele si se amesteca cu ciocolata topita si racita, se adauga si zaharul farin si nuca de cocos si se omogenizeaza, apoi se incorporeaza frisca, se lasa la frigider cca 20 min. 

Asamblare : Blatul racit si taiat il asezam pe un platou, asezam prima bucata de blat si o insiropam cu lapte de cocos, apoi intindem o parte din crema, asezam blatul al doilea si insiropam, intindem crema si asezam si al treilea blatsi il insiropam, imbracam tortul in crema ramasa, apoi ornam dupa bunul plac. Eu am folosit krant de migdale, nuca de cocos fulgi mai mari si bomboane Raffaello. De preferat sa-l taiem a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Raffa pentru Madalina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Postat de rocsi_1612

Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, incorporam uleiul, praful de copt si esenta. Cernem faina, o adaugam peste galbenusuri. Albusurile le batem cu praful de sare pana devin o...

Citeste continuarea

Tort festiv pentru Paste

Postat de Patricia_Iordache_79

Tort festiv pentru Paste

Pui gelatina la hidratat in 100 ml. apa. Amesteci apoi gelatina hidratata cu cele 2 linguri de zahar,  oul batut bine si pui pe foc mic, amestecand continuu, pana se dizolva zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2018, 14:49
Iar pentru Mada? Sigur ii va placea, e tare bun!
la 28.05.2018, 14:56
Delicios!
la 28.05.2018, 15:03
Mireluto in fiecare an e ziua lui Mada.....
la 28.05.2018, 16:00
Daca are fata robot il foloseste😀
la 28.05.2018, 16:06
Buni, il folosesc sa nu se uzeze stand degeaba....

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking