Desert tort Raffa pentru Madalina

Postat de Constelatialeu in Torturi
28 Mai 2018 | 1663 vizualizari
Desert tort Raffa pentru Madalina

Cadou dulce pentru Mada.....Am citit mai multe retete si de aici de pe Bucataras si din alte parti si am facut eu combinatii cum am vrut pentru ca inca pot sa fac ce vreau......

Ingrediente

  • Blat -forma de tort diametru 18 cm
  • 5 oua
  • 120 g zahar
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 4 linguri de ulei
  • 5 linguri de caju macinat
  • 2 linguri de nuca de cocos fulgi mai fini
  • 2 linguri de migdale macinate
  • 3 linguri de faina
  • Sirop
  • lapte de cocos
  • Crema
  • 120 g ciocolata alba
  • 70 ml lapte de cocos
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca lichida batuta spuma
  • 3 linguri zahar farin
  • 50 g nuca de cocos fulgi fini
  • Decor
  • krant de migdale ( migdale si zahar caramelizat)
  • nuca de cocos fulgi mai mari
  • bomboane Raffaello

Mod de preparare

Blat : In bolul de la robot punem ouale, zaharul si esenta de migdale si mixam bine pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul si mai mixam 5 min.

Separat amestecam ingredientele uscate, faina, nuca de cocos, migdalele macinate, caju macinat si praful de copt si incorporam in amestecul de oua, cu miscari lente de jos in sus. Tapetam forma de tort cu hartie de copt si rasturnam amestecul in forma, dam forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C, se coace cca 35-40 min sau folosim testul scobitorii. Scoatem forma din cuptor si lasam sa se raceasca blatul ( de preferat sa se faca cu o zi inainte, se taie mai bine blatul ) Dupa ce s-a racit bine, se sectioneaza in 3 bucati.

Crema: Ciocolata si laptele de cocos se pun pe baie de aburi pana se topeste ciocolata, se lasa la racit. Separat se bate frisca lichida, frisca  lichida sa fie rece, asa esti sigur ca se bate bine. Intr-un castron incapator se pune mascarponele si se amesteca cu ciocolata topita si racita, se adauga si zaharul farin si nuca de cocos si se omogenizeaza, apoi se incorporeaza frisca, se lasa la frigider cca 20 min. 

Asamblare : Blatul racit si taiat il asezam pe un platou, asezam prima bucata de blat si o insiropam cu lapte de cocos, apoi intindem o parte din crema, asezam blatul al doilea si insiropam, intindem crema si asezam si al treilea blatsi il insiropam, imbracam tortul in crema ramasa, apoi ornam dupa bunul plac. Eu am folosit krant de migdale, nuca de cocos fulgi mai mari si bomboane Raffaello. De preferat sa-l taiem a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Raffa pentru Madalina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Desert tort Bianca

Postat de Constelatialeu

Desert tort Bianca

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam bine albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare, apoi adaugam galbenusurile si omogenizam bine....

Citeste continuarea

Desert tort cu piscoturi, crema de portocale si fructe tropicale

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu piscoturi, crema de portocale si fructe tropicale

Intai de toate, puneti fructele tropicale din compot intr-o sita la scurs. Pastrati zeama. Crema: Intr-o cratita amestecati laptele cu sucul de portocale, zaharul, apoi si amidonul....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 28.05.2018, 14:49
Iar pentru Mada? Sigur ii va placea, e tare bun!
la 28.05.2018, 14:56
Delicios!
la 28.05.2018, 15:03
Mireluto in fiecare an e ziua lui Mada.....
la 28.05.2018, 16:00
Daca are fata robot il folosestešŸ˜€
la 28.05.2018, 16:06
Buni, il folosesc sa nu se uzeze stand degeaba....

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking