Tort profiterol

Postat de Constelatialeu in Torturi
29 Noi 2015 | 20924 vizualizari
Tort profiterol

Am vazut un filmulet pe facebook si m-a tot obsedat tortul din filmulet.....asa ca am intrat in bucataria Adygio Kitchen....nu stiu cine-i ca nu m-am uitat decat la reteta....m-am apucat sa prestez si eu, asa cum m-am priceput....eu am facut gogosele choux asa cum stiu eu reteta, glazura nu prea mi-a iesit, habar nu am ce ciocolata a folosit, in fine, oricum n-am pretentia si nici nu vreau sa-mi iasa la fel cum este in reteta de unde ma inspir....eu vreau sa iasa in felul meu, adica sa iasa dar sa nu iasa, cat sa nu ma fac de cacao....gata cu vorbaria, ca deja am ametit eu, ce sa zic de voi....PS. Tortul asta o sa-l mancam in cinstea cumnatului sagetator Adi, pe 1 dec e ziua lui, e prea departe,a sa ca ne sacrificam pentru el....

Ingrediente

  • Pentru gogosele choux
  • 125 g faina
  • 250 ml apa
  • 125 g margarina unirea
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • Crema pentru choux
  • 1 plic crema de lamaie de la Dr.Oetker
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte rece
  • 100 g zahar pudra
  • Blat
  • 5 oua potrivite
  • 150 g zahar
  • 125 g faina
  • 25 g cacao
  • un praf de sare
  • Crema pentru tort
  • 300 g ciocolata amara Schogetten
  • 500 ml frisca lichida
  • Glazura
  • 100 g ciocolata amara Schogetten
  • 150 ml frisca lichida

Mod de preparare

Am pregatit gogosele si blatul cu o zi inainte.

Gogosele choux: Intr-o craticioara punem apa cu sarea si punem pe foc, adaugam margarina maruntita si amestecam continuu pana se topeste margarina, apoi adaugam faina toata si amestecam rapid sa nu s efaca cocoloase. Lasam compozitia s ase raceasca suficient cat sa putem incorpora ouale. oale le incorporam pe rand, pana le terminam pe toate. Apoi tapetam o tava cu hartie de copt si cu ajutorul unei lingurite formam gogosele, dam tava la cuptorul preincalzit, lasam focul mai mic si coacem gogoselel, cand si-au schimbat culoarea sunt gata. Le lasam la racit, a doua zi le umplem cu crema. Initial am vrut sa fac o crema fiarta d evanilie, dar baietii mei au zis sa fac o crema de lamaie din aia din plic, asa ca mi-am mai redus din munca

Crema pentru Choux: Intr-un castron punem plicul de crema, adaugam zaharul, frisca lichida si laptele si mixam bine.Apoi umplem gogosele choux. Mi-au iesit 36 bucati, am folosit la tort 24.

Blat: Intr-un castron punem ouale si-un praf d esare si mixam foarte bine, apoi adaugam zaharul si mai mixam cca 20 min. La final adaugam faina amestecata cu cacaoa, omogenizam compozitia cu miscari lente, de jos in sus. Inbracam cu hartie de copt o forma de tort cu dimensiunea de 22 cm diametru, turnam compozitia in forma si o dam la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca si a doua zi il taiem in doua.

A doua zi pregatim ambele creme

Crema pentru tort: Intr-o cratita cu fund dublu punem ciocolata, adaugam frisca lichida si o topim pe baie de abur, avand grija sa nu atinga punctul de fierbere. Dam cratita la congelator cca 15 min. apoi scoatem si mixam bine pana obtinem o crema spumoasa.

Asamblare: Forma in care am copt blatul o imbracam in folie alimentara, asezam jumatate din blat, intindem un strat de crema si apoi asezam 20 de gogosele umplute, peste ele punem restul de crema, trantim forma pe blatul de lucru sa se aseze crema printre gogosele, apoi asezam cealalta jumatate de blat si lasam la frigider cateva ore, apoi glazuram tortul cu ciocolata topita amestecata cu frisca lichida.....imi place mai mult cum arata fara glazura.....decoram cu 4 gogosele

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort profiterol" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2015, 15:38
Unde-i tortu'?
la 29.11.2015, 15:40
la 29.11.2015, 15:47
la 29.11.2015, 15:54
la 29.11.2015, 15:58
Asa da Superb tort ai facut

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking