Cartofii se spală cu apă rece și se pun la gătit în aparatul slow cooker Crock-Pot, la programul HIGH cca. 2 ore, atenție fără apă. După ce se încheie timpul de fierbere, se scot cartofii din vas, se pun într-un vas cu apa rece, ptr cca. 5 minute, apoi se curăță și feliază.
Între timp se fierb și ouăle de prepeliță în apă rece, într-un ibric mai mare, cca. 4 minute după ce clocotește apa. Se scurg de apa fierbinte și se lasă la odihnă în apă rece cca. 10 minute. Apoi se curăță de coajă și se feliază.
Se unge vasul de ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot, cu un strat generos de unt, apoi se așează felii de cartofi copți, un strat generos de brânzeturi, combinate, felii de ou, bucățele de bacon, apoi iar cartofi, brânzeturi, ou și bacon, până se termină toate ingredientele.
Smântâna și ouăle de găină se amestecă energic până ce se obține un sos mai gros, care se toarnă peste cartofii în straturi.
Se setează aparatul de gătit lent la programul HIGH, ptr cca. 4 ore și se lasă la gătit.
Preparatul se servește cald sau rece, cu adaos de smântână sau o salată de sezon, noi am savurat cu salată de sfeclă și hrean.
Spor și poftă bună!