Ramen cu pui si conopida

Postat de Meea in Mancaruri cu carne
27 Oct 2019 | 2212 vizualizari
Ramen cu pui si conopida

 Am făcut-o lată din nou! Am combinat tăițeii de la supa la plic cu pui și sos cremos și lângă am mai pus și conopidă gătită la cuptor... am făcut la început 3 porții că am zis să vedem ce iese și ghicești cum am sfârșit ziua? Făcând încă 4! Uneori mi-aș dori să stau la 10 km de mers pe jos peste dealuri până la un magazin și apoi când ajung să nu aibă ce îmi doresc, știi, să am o scuză și eu. Că dacă am chef sau timp să fac nu mă mai întreabă nimeni, îți dai seama ha! Toate ca toate, dar parcă niciodată nu ajunge! Oricât ai face, mai trebuie să faci măcar încă o dată că na, a fost bun. Deci dacă vrei să fii condamnată la cratiță toată ziua, apucă-te de ramen cu pui și conopidă. Dublează, ba chiar triplează ingredientele dacă vrei să o scoți la capăt, pentru că iese o treabă bună! RĂU!
        Și ce-am ajuns... să mă plâng că a ieșit mâncarea bună!

Ingrediente

  • Ingrediente conopidă la cuptor ( 2 tăvi):
  • 1 conopidă micuță
  • ulei de măsline
  • sare, piper, curry, pătrunjel proaspăt
  • parmezan
  • Ingrediente pui:
  • 1 piept de pui
  • ardei iute verde
  • usturoi
  • sare, piper, cimbru, chilli, condimentele de la supa la plic
  • 1 lingură sos Teriyaki
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 3 supe la plic

Mod de preparare

 Pregătim întâi conopida. Tăiem felii conopida și o punem pe hârtia de copt. Stropim cu ulei de măsline și condimentăm cu sare, piper, curry și pătrunjel proaspăt.Dăm tava la cuptor pentru 20 de minute. Punem apoi parmezanul și mai lăsăm conopida la cuptor pentru încă 10 minute. Nu trebuie gătită prea mult, mie îmi place să fie mai crocantă.

 Într-o tigaie punem puțin ulei, câteva felii de ardei iute, usturoi, sare, piper, cimbru, condimentele de la supa la plic, chilli și o lingură de sos Teriyaki. Amestecăm condimentele și le lăsăm pe foc pentru câteva minute.Punem apoi puiul tăiat bucăți.După ce s-a făcut carnea, punem smântâna. Lăsăm sosul pe foc până când fierbe.

Tăițeii de la supa la plic îi lăsăm să se înmoaie în apă fiartă. Îi strecurăm și îi amestecăm cu sosul.

Servim mâncarea caldă, alături de conopida coaptă și ne apucăm să facem a doua tură ha!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ramen cu pui si conopida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tagliatelle cu chiftelute in sos de zacusca

Postat de merisor67

Tagliatelle cu chiftelute in sos de zacusca

Pentru chiftelute reteta este  aici . Pregatim in acelasi timp si tagliatellele si sosul. Punem un vas cu apa si putina sare la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam...

Citeste continuarea

Dovlecel umplut cu carne toacata de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Dovlecel umplut cu carne toacata de porc

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se pune carnea tocata intr-un castron si se adauga peste ea orezul spalat, usturoiul si ceapa curatate, spalate si date prin robot, rosiile, ouale,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2019, 21:36
la 27.10.2019, 22:34
la 28.10.2019, 07:37
la 28.10.2019, 10:12
Tare bine arata!
la 28.10.2019, 12:49

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking