Rasol afumat cu cartofi, la cuptor

Postat de rocsi_1612 in Porc
10 Oct 2016 | 4670 vizualizari
Rasol afumat cu cartofi, la cuptor

Acesta este un preparat simplu, dar atat de bun, gustos si satios. Cand m-am gandit sa il fac, nu ma vedeam mancand decat cartofi, rasol nicidecum, dar de unde, ca 3 felii am savurat. Rasolul s-a patruns atat de bine, afumatura a dat si cartofilor un gust nemaipomenit, ce sa mai vorbesc atata, mai bine va dau reteta ca sa pregatiti si voi. Acum ca si timpul s-a racorit, merge perfect.

Ingrediente

  • 1 rasol afumat dezosat (de circa 1 kg si 200 gr)
  • 6 cartofi potriviti
  • 1 crenguta rosii cherry
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingura sos teryaki
  • 1 lingura mustar
  • 2 foi de dafin
  • boabe de piper alb si negru
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare

Parlim rasolul pe flacara aragazului in cazul in care mai are urme de par, il spalam.
Intr-o oala cu apa, punem rasolul, boabe de piper negru si alb, foile de dafin si ceapa curatata si taiata pe jumatate.

Punem oala pe foc, o acoperim cu un capac si din momentul in care incepe sa fiarba rasolul, il lasam 30 de minute pe foc.
Dupa acest timp, il scoatem pe o farfurie cu ajutorul unei palete, il lasam 5 minute sa se racoreasca.
Intr-un bol amestecam mustarul, sosul teryaki, 2 linguri de ulei, sare, piper si boia dulce.
Luam un penson si cu amestecul de mai sus, ungem rasolul pe toate partile.

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem bucatele potrivite.
Ungem un vas de ceramica cu cele 2 linguri de ulei ramas, punem cartofii, ii ungem si pe acestia cu sosul ramas de la rasol. Presaram putina sare peste ei.
Asezam rasolul peste cartofi.
Curatam usturoiul, il taiem pe jumatate si punem atat pe cartofi cat si pe rasol.
Rosiile cherry le asezam printre cartofi.

Acoperim vasul cu hartie de copt, apoi cu staniol (daca vasul are capac, este mai bine).
Introducem preparatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 1 ora si 10 minute.
Dupa acest timp, verificam daca este bine patruns rasolul, cartofii (la mine dupa acest timp erau bine facute toate) si le mai lasam 20 de minute in cuptor, dar descoperite.
Cand este gata, scoatem preparatul din cuptor, il lasam sa se racoreasca putin si servim.
Cu muraturi puse de noi, cu iaurt sau cu un sos care va place mult, este atat de apetisant!
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol afumat cu cartofi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosari umpluti cu varza si rulouri de bacon

Postat de merisor67

Gogosari umpluti cu varza si rulouri de bacon

  Se spala varza si se toaca fideluta, dar putin mai mare si se freaca cu putina sare. Se lasa asa la odihnit 10- 15 minute. Taiem baconul in fasii subtiri si il prajim pe ambele parti...

Citeste continuarea

Ciolan afumat cu mazare si zucchini

Postat de gurita_ta2005

Ciolan afumat cu mazare si zucchini

Ceapa se pune la calit in ulei de masline, dupa cateva minute adaugam si ciolanul taiat cuburi si morcovul feliute. Punem apa si acoperim, lasam la foc potrivit sa fiarba circa 1 ora. Se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2016, 20:30
Nici nu refuz, ma asez in cap de masa...
la 10.10.2016, 20:33
Wow fain arata
la 10.10.2016, 20:48
O bunătate!
la 10.10.2016, 20:52
la 10.10.2016, 20:56

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking