Ingrediente
- 1 rasol afumat de porc, de 1,200 kg (cu tot cu os)
- 700 grame păstăi
- 4 roșii
- 2 cepe roșii
- 4 căței de usturoi
- 1 praf de sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare
Rasolul se spală bine și se pune la fiert, la foc iute, în apă suficientă, care să-l acopere.
Roșiile se spală și se feliază, iar păstăile, dacă sunt proaspete, se aleg, li se îndepărtează codițele și se opăresc în apă clocotită cu sare, după care se strecoară și se lasă în așteptare, până ce vor fi puse în mâncare. Dacă folosiți păstăi de la congelator, care sunt deja opărite, nu trebuie decât să le decongelați și să le lăsați să se scurgă de apă.
Cepele se curăță de coji, se spală și se taie rondele.
Usturoiul se curăță, se spală și se taie felii subțiri.
Când rasolul a fiert, se scoate din apă și se lasă să se răcorească, după care se alege de pe os și se îndepărtează șoriciul.
Într-o cratiță se pun păstăile, roșiile feliate, usturoiul și rondelele de ceapă, după care se pun bucățile de rasol. Se presară condimentele (sare, piper, cimbru) și se strecoară prin sită apa în care a fiert rasolul. Se dă cratița la cuptor, să scadă zeama și să se rumenească rasolul, după care se poate servi, cu murături, dacă se dorește, sau cu un sos de hrean.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol afumat de porc, cu pastai si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
|