Rasol afumat de porc, cu pastai si rosii

Postat de RODIMUR in Porc
10 Ian 2018 | 2619 vizualizari
Rasol afumat de porc, cu pastai si rosii

Rasolul afumat este foarte apreciat în casă, dar de data aceasta am vrut să-l prepar altfel, nu cu fasole, ca de obicei. Așa că l-am făcut cu păstăi (tot un fel de fasole, dar verde!) pentru că mai am câteva pungi în congelator... Este o mâncare relativ ușor de preparat, dietetică, fără prăjeli și foarte gustoasă, atât doar că durează ceva mai mult timp fierberea rasolului.

Ingrediente

  • 1 rasol afumat de porc, de 1,200 kg (cu tot cu os)
  • 700 grame păstăi
  • 4 roșii
  • 2 cepe roșii
  • 4 căței de usturoi
  • 1 praf de sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Rasolul se spală bine și se pune la fiert, la foc iute, în apă suficientă, care să-l acopere.

Roșiile se spală și se feliază, iar păstăile, dacă sunt proaspete, se aleg, li se îndepărtează codițele și se opăresc în apă clocotită cu sare, după care se strecoară și se lasă în așteptare, până ce vor fi puse în mâncare. Dacă folosiți păstăi de la congelator, care sunt deja opărite, nu trebuie decât să le decongelați și să le lăsați să se scurgă de apă.

Cepele se curăță de coji, se spală și se taie rondele.

Usturoiul se curăță, se spală și se taie felii subțiri.

Când rasolul a fiert, se scoate din apă și se lasă să se răcorească, după care se alege de pe os și se îndepărtează șoriciul.

Într-o cratiță se pun păstăile, roșiile feliate, usturoiul și rondelele de ceapă, după care se pun bucățile de rasol. Se presară condimentele (sare, piper, cimbru) și se strecoară prin sită apa în care a fiert rasolul. Se dă cratița la cuptor, să  scadă zeama și să se rumenească rasolul, după care se poate servi, cu murături, dacă se dorește, sau cu un sos de hrean.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol afumat de porc, cu pastai si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

Postat de vasimur

Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

Curățăm ceapa, usturoiul, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece. Observație1: Dacă avem ciolan cu os, îl punem la fiert și-l lăsăm până ce carnea se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2018, 22:58
la 10.01.2018, 23:01
la 10.01.2018, 23:10
Mulțumesc frumos, Motănel!
la 11.01.2018, 00:01
Bun bun!
la 11.01.2018, 00:44
Singura mea obiectie este cea ca eu as fi lasat si soricul O bunaciune ce nu o poti refuza . Imi place ce fasaole verde ai cu boabele in formare , asa se pare .
... si cred ca nu am vazut nicaieri ca ai scris ca rasolul este de porc

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking