Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

Postat de Caty in Mancaruri cu carne
1 Iul 2024 | 6133 vizualizari
Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

Pentru aceasta reteta gustoasa de rasol de vita la cuptor, m-am inspirat din reteta lui Chef Adi Hadean.

Ingrediente

  • Ingrediente Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda:
  • 4 bucati rasol de vita
  • 30g unt
  • 40g faina
  • 60g pastarnac
  • 159g morcov
  • 100g telina
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 6 catei de usturoi
  • 2 legaturi ceapa verde
  • Putin ulei pentru prajit
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
  • Un varf de lingurita boia dulce
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 1 lingurita rasa rozmarin uscat
  • 500ml supa de pui

Mod de preparare

Cum se prepara Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

Scoatem carnea cu 30 minute mai devreme, pentru a se tempera.
Spalam bucatile de rasol, le stergem cu prosoape de bucatarie pentru a avea suprafata uscata si le legam cu ața, pentru a ramane compacte.
Legumele le curaram si le taiem felii.
Feliile de rasol, le trecem prin faina si le scuturam bine apoi le punem la prajit in uleiul fierbinte, pe flacara medie spre ridicata.
Le rumenim frumos pe ambele parti apoi le asezam in vasul pentru cuptor. Nu uitam sa scoatem ațele.
Asezam legumele printre feliile de rasol.
Dam tigaia din nou pe foc si punem untul cu usturoiul. Tinem pana ce acesta se topeste si usturoiul incepe sa isi imprastie aroma. Turnam totul peste rasolul din vas. Adaugam sarea, piperul, cimbrul si rozmarinul, presuram si boiaua de ardei, apoi adaugam supa de pui, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incalzit in pealabil la temperatura de 180°. Tinem carnea la aceeasi temperatura, timp de 3 ore. Verificam din cand in cand si adaugam daca este necesar, cate putina supa sau apa fierbinte.
Am servit acest rasol cu mamaliga si toata familia a fost incantata.

Incearca si reteta de Rasol de vita cu legume la cuptor sau reteta de Rasol de vita cu sparanghel sote, o mancare excelenta.

Iti recomandam si reteta de Rasol afumat cu cartofi la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Sarmalute cu varza dulce si bulion

Postat de Corina33

Sarmalute cu varza dulce si bulion

Mai intai pregatim varza : se pun la fiert intr-o cratita incapatoare 5-6 litri de apa impreuna cu otetul si o lingura de sare. Se scot cotoarele de la verze si se pun la oparit cand fierbe apa....

Citeste continuarea

Tarta cu aluat fraged si carne tocata

Postat de eumimi

Tarta cu aluat fraged si carne tocata

Pregatim mai intai umplutura. Tocam ceapa marunt si o calim 6-7 minute in ulei incins. Adaugam carnea, sare, piper si lasam pe foc timp de 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata de la carne si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2024, 21:04
Foarte gustos!
la 01.07.2024, 22:07
Îmi place rasolul de vită, dar la cuptor încă nu am încercat să-l prepar...
la 02.07.2024, 03:59
la 04.07.2024, 18:54
la 13.07.2024, 20:17
Sotul meu ar devora toate rasoalele! Sigur au fost tare gustoase!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking