Ingrediente
- 1 ciolan afumat, dezosat ( 500 g )
- 6-8 cartofi
- 2 cepe
- un ardei gras
- 3-4 catei de usturoi
- sare
- piper
- cimbru
- boia de ardei dulce
- 200 g pasta de ardei
- marar
Mod de preparare
Curatam legumele , le spalam si le tocam ( ceapa, ardei gras, usturoi ), apoi le punem in vasul de la multicooker impreuna cu 4-5 linguri cu ulei. Pornim aparatul pe programul stew, cu capacul pus.
Portionam ciolanul in bucati potrivite pe care le vom adauga peste legume, dupa 5-10 minute de la pornira aparatului. Inchidem din nou capacul si lasam sa se inabuse alte 5 minute.
Curatam cartofii, ii spalam in apa rece si-i feliem grosier . Scurgem apa.
Deschidem capacul de la multicooker si adaugam cartofii, impreuna cu 1-2 cani cu apa fierbinte ( cat sa cuprinda feliile de cartofi ) . Condimentam cu sare, piper , cimbru si boia. Lasam sa fiarba pana ce furculita intra usor in cartofi, moment in care adaugam pasta de ardei/ gogosar.
Dupa alte 5 minute oprim aparatul si scoatem din priza.
Presaram marar tocat si servim tocanita fierbinte, alaturi de gogonele murate.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu ciolan afumat ( la multicooker )" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|