Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

Postat de RODIMUR in Vita
18 Iul 2018 | 6574 vizualizari
Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

De fiecare dată când fac o supă de rasol, îmi iese și felul principal, o mâncare dietetică, consistentă și foarte gustoasă. De această dată, în afară de untul cu care am stropit carnea fiartă pentru supă, am servit mâncarea cu un mujdei de usturoi, "îmblânzit" cu o lingură încărcată de smântână grasă, ceea ce a făcut dejunul absolut irezistibil...

Ingrediente

  • 1,300 kg de rasol de vițel (cu os)
  • 4 cartofi roz
  • 4 morcovi
  • 3 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 1 ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • boabe de piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • 50-75 de grame de unt pentru stropit carnea
  • Pentru mujdei:
  • 6 căței de usturoi
  • sare
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură de oțet de vin
  • 1 lingură încărcată de smântână grasă

Mod de preparare

Pentru prepararea rasolului cu legume, se procedează ca la supa de rasol, conform rețetei:

https://www.bucataras.ro/retete/supa-din-rasol-de-vitel-cu-galuste-de-gris-87590.html

În timp ce carnea fierbe, se prepară mujdeiul de usturoi din ingredientele de mai sus și se pregătește pătrunjelul tocat.

După ce carnea a fiert (se verifică dacă furculița intră ușor în ea) se strecoară supa printr-o sită deasă prevăzută cu un tifon. Se recuperează legumele și carnea, iar felul principal poate fi servit deja.

Untul se feliază subțire și se pune pe carnea fierbinte, scoasă din supă, sau se topește și se stropește cu el atât carnea, cât și legumele.

Se presară pătrunjel tocat peste legume și carne. Se servește cald, cu mujdei de usturoi. Opțional, în funcție de gustul fiecăruia, se poate servi rasolul cald, cu cașcaval răzuit deasupra, sau cu telemea. Nu mai este nevoie de pâine, sau de alte garnituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chiftelute cu piure de mazare

Postat de papabundetot

Chiftelute cu piure de mazare

Pentru piure: Am pus o oala cu apa si sare la foc,iar cand a inceput sa fiarba, am adaugat boabele de mazare congelate, pe care le-am lasat in oala aproximativ 2 minute, dupa care le-am...

Citeste continuarea

Carne de vita in sos

Postat de Pungasa_Rogue

Carne de vita in sos

Carnea se spala si se portioneaza. Morcovii se curata de coaja si se spala. Ceapa se curata de foi si se spala. Telina se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Carnea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2018, 00:59
Ce bunatate
la 18.07.2018, 05:41
Îmmmm...bune toate!
la 18.07.2018, 07:23
Mulțumesc frumos, Mihaela! Așa mi se pare și mie... Un adevărat răsfăț culinar...
la 18.07.2018, 07:23
Da, Kytz, tare bune...Mulțumesc frumos!
la 18.07.2018, 07:43

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking