Ingrediente
- 1,300 kg de rasol de vițel (cu os)
- 4 cartofi roz
- 4 morcovi
- 3 pătrunjei
- 1/2 țelină
- 1 ceapă
- 4 căței de usturoi
- boabe de piper
- 1 legătură de frunze de pătrunjel
- sare
- 50-75 de grame de unt pentru stropit carnea
- Pentru mujdei:
- 6 căței de usturoi
- sare
- 4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 lingură de oțet de vin
- 1 lingură încărcată de smântână grasă
Mod de preparare
Pentru prepararea rasolului cu legume, se procedează ca la supa de rasol, conform rețetei:
https://www.bucataras.ro/retete/supa-din-rasol-de-vitel-cu-galuste-de-gris-87590.html
În timp ce carnea fierbe, se prepară mujdeiul de usturoi din ingredientele de mai sus și se pregătește pătrunjelul tocat.
După ce carnea a fiert (se verifică dacă furculița intră ușor în ea) se strecoară supa printr-o sită deasă prevăzută cu un tifon. Se recuperează legumele și carnea, iar felul principal poate fi servit deja.
Untul se feliază subțire și se pune pe carnea fierbinte, scoasă din supă, sau se topește și se stropește cu el atât carnea, cât și legumele.
Se presară pătrunjel tocat peste legume și carne. Se servește cald, cu mujdei de usturoi. Opțional, în funcție de gustul fiecăruia, se poate servi rasolul cald, cu cașcaval răzuit deasupra, sau cu telemea. Nu mai este nevoie de pâine, sau de alte garnituri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|