Ingrediente
- 3 -4 pere
- scortisoara
- 10 linguri de zahar pentru caramel
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- 5 linguri de ulei
- un praf de copt
- zahar vaniliat
Mod de preparare
Caramelizam zaharul in tava ca la crema de zahar ars si il intindem pe pereti tavii foarte bine dupa care ne apucam sa curatam perele .
Le taiem in jumatate ,le scoatem samburii si le punem cu fata taiata in sus .
Punem un praf de scortisoara peste pere dupa care ne apucam de pandispan .
Amestecam bine albusurile cu un praf de sare ,adaugam galbenusurile ,apoi zaharul ,uleiul ,praful de copt si faina si zaharul vaniliat .
Cand am terminat pandispanul il punem usor peste pere si punem tava la cuptor timp de circa 30-45 de minute .
Incercam pandispanul cu scobitoarea sa vedem daca este facut apoi scoatem prajitura din cuptor .
Lasam sa se raceasca cam 10-15 minute si rasturnam prajitura pe un platou.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|