Rata la cuptor

Postat de pity19 in Rata
16 Ian 2015 | 14590 vizualizari
Rata la cuptor

Ingrediente

  • 1 rata de curte
  • 70 gr unt|margarina
  • piper
  • sare
  • vegeta
  • boia dulce
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 pahar de vin alb sec

Mod de preparare

Taiem rata bucati ;

Condimentam carnea cu vegeta sare si piper , turnam vinul si amestecam usor ;

Lasam sa stea cu condimentele cca 30 de minute in frigider ;

Curatam cartofii , ii clatim , apoi ii taiem dupa preferinte ;Ii condimentam cu boia , vegeta si piper ;

Curatam morcovii , ii clatim , taiem felii si condimentam cu sare ;

Intr-o tava de cuptor adaugam bucatile de unt , cartofii si morcovii taiati , dupa care carnea ; Printre carne mai punem cateva cubulete mici de unt ;

Dam la cuptorul preincalzit la 200 gr cca 60-70 de minute ,( depinde cat de tanara sau batrana era rata ) , verificam in primele 40-50 de minute carnea!

Cand este gata , scoatem de la cuptor si servim !

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi pe lemne

Postat de Ksenya

Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi  pe  lemne

Oala de lut o scufundam pentru o ora in apa, intre timp pregatim frunzele pentru umplut. Oparim varza si frunzele de vita in apa sarata. Carnea eu am o tocat-o la cutit, puteti folosi robotul....

Citeste continuarea

Pulpe de rata la cuptor

Postat de Ela68

Pulpe de rata la cuptor

1. Spalati si uscati bine pulpele cu un prosop de bucatarie. 2. Presarati cu sare pe toate partile si asezati pulpele intr-un vas, cu pielea in jos. 3. Adaugati apa, sucul de portocale,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2015, 16:07
la 16.01.2015, 16:10
la 16.01.2015, 17:12
Tare bună!
la 17.01.2015, 09:54
Buna!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking