Ingrediente
- 2 pulpe de rata
- 1 piept de rata
- 1 varza ( 1,5 kg)
- 1 lingurita de cimbru
- 1 lingurita de chimen macinat
- sare
- piper
- 5 catei de usturoi razuiti
- 200 ml vin rosu sec
- 100 ml apa
- 100 ml ulei
- 2 lingurite de otet ( optional)
Mod de preparare
Carnea de rata se spala apoi se unge cu usturoiul razuit, sare, cimbru si piper si se lasa pentru 2-3 ore sa intre condimentele in ea. Daca timpul permite, ar fi bine sa stea asa peste noapte. Dupa ce a stat cu condimentele, se adauga vinul, uleiul ( jumatate din cantitate) si apa si se introduce la cuptor pentru 2 ore cu pielita in jos, acoperind tava cu o folie de aluminiu.
Dupa o ora se intoarce carnea cu pielea in sus, iar inainte cu 15 minute de a fi gata, se ia folia pentru a se rumeni.
Intre timp ce carnea sta la cuptor, se curata capatana de varza de frunzele uscate si se taie marunt din cutit sau la un robot. Se spala varza taiata cu apa apoi se lasa sa se scurga de surplusul de apa si se pune la calit in cealalta jumatate de uei sub capac amestecand tot la 3-4 minute pana cand toata varza este inmuiata. Chimenul se macina si se adauga si el peste varza impreuna cu sarea si piperul dupa gust. Dupa ce varza s-a calit, se scot pulpele din tava, se pune varza si ea in tava, peste ea se pun pulpele si se mai lasa impreuna pentru inca 10-15 minute pentru ca varza sa absoarba toata grasimea lasata din carnea de rata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|