Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume

Postat de Pungasa_Rogue in Rata
1 Apr 2017 | 15165 vizualizari
Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume

Am avut cinci ratuste la tara, iar acum au ramas patru. Este pentru prima data cand gatesc carne de rata, dar si cand mananc. Vreau sa va spun ca a fost foarte buna.

Ingrediente

  • Pentru marinarea carnii:
  • 1 ratoi intreg cu ficat, inima si pipota
  • 250 ml apa
  • 250 ml vin
  • 2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 1 lingura ulei
  • 1 morcov
  • 1 ceapa galbena
  • 4 fire de patrunjel
  • putin cimbru uscat
  • 1 lingura sare
  • Pentru umplut si servire:
  • 1 portocala
  • 2 mere
  • 2 crengute de rozmarin
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 2 cepe galbene
  • 1 ardei Kapia
  • cateva frunze de telina
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Se pregateste de seara o marinada, amestecand intr-o cratita, apa, vinul, foile de dafin sfaramate, boabele de piper, uleiul, morcovul (curatat de coaja, spalat si feliat), ceapa (curatata de foi, spalata si feliata), patrunjelul (spalat si rupt), cimbrul si sarea. Se adauga si carnea (curatata si spalata) si se stropeste cu aceasta marinada. Se lasa la rece pana a doua zi. Carnea se mai intoarce de pe o parte pe cealalta, din cand in cand.

A doua zi, se pune ratoiul intr-o tava, impreuna cu marinada si se umple cu maruntaiele, morcovul si ceapa din marinada, o portocala (curatata de coaja) si doua mere (curatate de coaja si cotor si spalate).

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se coase ratoiul si se presara peste el frunzulitele de rozmarin. Se introduce tava la cuptor. Din cand in cand, carnea se intoarce de pe o parte pe alta. Intre timp, se pregatesc legumele.

Dovlecelul se curata de coaja, se spala si se feliaza.

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in bucati mari si se pun intr-un castron cu apa rece.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.

Ceapa rosie se curata de foi, se spala si se taie rondele, iar cea galbena julienne.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie in bucati mari.

Frunzele de telina se spala.

Dupa ce carnea s-a facut pe jumatate, se adauga toate legumele in tava, pe langa carne, se mai adauga apa, daca este necesar si se presara o lingurita de sare peste legume. Se introduce tava din nou la cuptor, pana cand totul este bine gatit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Rata pe varza la vas din fonta Crock Pot

Postat de Ksenya

Rata pe varza la vas din fonta Crock Pot

Spalam bine rata, apoi condimentam cu sare si piper macinat si o punem la rece pentru o ora. Tocam ceapa solzisori, tocam varza murata si cea dulce grosier si le adaugam in vasul din fonta...

Citeste continuarea

Rata pe varza acra

Postat de Pungasa_Rogue

Rata pe varza acra

Rata curatata si spalata se pregateste de seara pentru marinare. Se da cu sare si piper. Se pune in tava in care urmeaza sa fie pregatita si se adauga peste si pe langa ea ceapa (curatata de foi,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2017, 00:59
la 02.04.2017, 09:07
trebuie sa fie bun, nici eu nu am mancat,
la 02.04.2017, 09:19
arata super bine!
la 02.04.2017, 09:23
Arata super si sigur este gustos
la 02.04.2017, 09:42
super! eu am mancat mai de curand rata , dar pe varza , si am fost uimita ca a fost chiar frageda ma asteptam la o chestie atoasa si fara gust, dar m-a surprins

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking