Ratatouille

Postat de raluca95 in Mancaruri de legume
17 Apr 2015 | 2842 vizualizari
Ratatouille

Stiti desenele acelea faimoase cu soricelul Remy? Le-am vazut de zeci de ori si ultima reteta m-a atras asa ca am zis sa incerc :D

Ingrediente

  • 300 ml suc rosii
  • 2 linguri de pasta de ardei
  • 2 morcovi
  • 4 catei de usturoi
  • vegeta
  • ulei de masline
  • 2 cartofi
  • 2 dovlecei
  • 3 cepe
  • 3 rosii
  • o vanata

Mod de preparare

Incepem prin a face "sosul": dam pe razatoarea mica cei doi morcovi si ii calim in ulei de masline, cand s-au calit adaugam doua linguri bune de pasta de ardei, 2 lingurite de vegeta (dupa gust, depinde si de vegeta cat e de sarata), sucul de rosii si usturoiul tocat, lasam sa dea un clocot si oprim focul. Lasam sa se racoreasca si intre timp feliem toate legumele.

Punem jumatate din sos in tava si il intindem, apoi aranjam legumele alternat; cand am terminat de asezat legumele punem restul de sos si il intindem uniform, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor la 180/190 de grade cam 35/40 de minute, dupa care verificam legumele si le mai lasam fara folie putin.

Sunt foarte gustoase simple sau ca garnitura la carne. Sper sa va placa. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ratatouille de legume

Postat de rocsi_1612

Ratatouille de legume

Spalati toate legumele. Vinetele si dovleceii, le taiati rondele potrivit de groase. Ardeiul rosu il taiati tot rondele, dar indepartati semintele si cotorul. Rosiile decojite le puneti in...

Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu rosii si ghiveci de legume

Postat de ctlina

Muschiulet de porc cu rosii si ghiveci de legume

Se încălzește uleiul într-o tigaie. Se adauga cateii de usturoi tocati mărunt și boia de ardei. Prajiti si colorati boia si usturoiul. Puneti sare si piper peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2015, 19:01
la 17.04.2015, 19:09
Bun ratatouille tău!
la 17.04.2015, 19:13
Multumesc mult!!
la 17.04.2015, 19:13
la 17.04.2015, 19:15
Tare mult imi place

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking