Ingrediente
- 2 vinete mici
- 2 dovlecei mici
- 1 ardei galben
- 1 ardei rosu
- 2 rosii
- 2 catei de usturoi
- 50 ml ulei de masline
- patrunjel
- 2 crengute de cimbru
- 2 cepe
- 300 ml pastă de tomate
- 4-5 frunze de busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare
Punem uleiul într-o tigaie sa se incalzeasca si adaugam usturoiul zdrobit, sucul de roșii și busuioc. Adăugam sare și piper și gătim timp de 10 minute.
Intre timp, pregatim toate legumele.
Se curata vinetele de coaja, un rand da si unul nu, si se taie felii rotunde, groase de 1/2 cm.
Se taie si dovleceii tot felii rotunde de 1/2 cm.
Se curata ardeii de seminte si se taie bucati mari cat feliile de dovlecel.
Se curata rosiile si ceapa si se taie felii de 1/2 cm.
Punem toate legumele pe tava alternate, cum arata in poza mai jos.
Punem sosul de roșii peste legume, cimbru, patrunjel și 250 ml apa calda sau supa de legume daca aveti.
Gătim în cuptor la 190 de grade C, timp de 40 de minute până sunt coapte toate legumele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|