Ratatouille cu medalion de vitel

Postat de simona72 in Vita
26 Mar 2015 | 4917 vizualizari
Ratatouille cu medalion de vitel

Ratatouille este de fapt o tocana de legume, iar numele ii provine din Franta. Sunt multe bucatarii care au propria lor versiune de tocana de legume si propria lor denumire...la noi se stie de "Ghiveci de legume".

Ingrediente

  • pentru ratatouille:
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras rosu, verde si galben
  • 2 morcovi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 3 rosii
  • 1 lingura concentart de rosii
  • sare si piper proaspat macinat
  • pentru medalionul de vitel:
  • 700-800 gr pulpa de vitel
  • sare si piper proaspat rasnit
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Pentru ratatouille: se curata legumele apoi se spala. Se taie in cuburi mai mari vinetele si dovleceii, morcovii in rondele, ceapa in cubulete, ardeii in fasii de marime medie. Se pun 1-2 linguri ulei de masline intr-o tigaie tip wok sau o tigaie mai mare, se lasa sa se incinga uleiul, se adauga vinetele taiate cuburi, se asezoneaza cu sare si piper proaspat rasnit. Se calesc la foc iute pana capata putina culoare si se inmoaie putin. Se pun separat vinetele calite intr-un castron. Procedam la fel si cu dovleceii. Adaugam din nou 1-2 linguri ulei de masline in tigaie, lasam sa se incinga si adaugam ceapa. Cand s-a inmuiat si a devenit translucida adaugam ardeii si morcovii. Calim totul la foc iute pentru 2-3 minute. Adaugam rosiile taiate cuburi, calim alte 2 minute, adaugam concentartul de rosii, un praf de sare si piper, amestecam si punem toate legumele calite peste vinete si dovlecei. Amestecam usor si transferam totul intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei de masline. Dam tava la cuptorul incins la 190 grade pentru 15 minute.

Pentru medalionul de vitel: este nevoie de carne tanara de vitel taiata in bucati nu foarte mari. Se ia fiecare bucata in parte si se leaga cu ata de bucatarie. Ideea este ca bucata sa-si pastreze forma in momentul gatirii...se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat, se stropeste cu ulei de masline si se lasa sa se odihnesca 10-15 minute. Se incinge o tigaie tip gril, se pun bucatile de carne in tigaie, se prajesc pe toate partile atat cat sa obtinem crusta si urme de gril. Se pun bucatile de carne intr-o tava si se dau la cuptorul incins la 190 grade pentru 10-15 minute. Cand sunt gata se indeparteaza ata, se pun pe farfurie si se servesc cu legume le calde. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille cu medalion de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gulaş de vită

Postat de Zamfira

Gulaş de vită

Feliem carnea de viţel în bucăţi potrivite. Punem carnea într-un vas cu apă rece cu foile de dafin, boabele de piper 7-8 boabe şi puţină sare. Punem vasul pe foc, fierbem carnea...

Citeste continuarea

Mancarica taraneasca cu carne de vita

Postat de oanapl

Mancarica taraneasca cu carne de vita

Speli carnea, o fasonezi, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă cu sare. Speli bine cartofii și îi pui la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. Toci ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2015, 12:23
Ce bunatate ne-ai adus
la 26.03.2015, 12:23
ce-mi place ce ai facut aici , foarte bun si gustossss
la 26.03.2015, 12:23
Yummm, ce bine arata totul!
la 26.03.2015, 12:28
Wow.... ce bine arata!
la 26.03.2015, 12:31
Multumesc fete dragi! reteta este mai demult si este foarte gustoasa, dar pozele nu sunt reusite...

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking