Ingrediente
- Pentru paste:
- 2 oua
- 4 linguri ulei de masline
- un praf sare
- faina cat cuprinde (aproximativ 300- 350 gr)
- Pentru umplutura
- 300 gr urda proaspata
- 50 gr telemea sarata
- 300 gr spanac proaspat curatat si spalat
- 1 legatura subtire de leurda
- piper alb
- pentru sos
- 2 linguri ulei de masline
- 3 catei usturoi
- 2 fire usturi verde
- 2 felii subtiri cascaval
- 5 linguri smantana
- 3 linguri umplutura de branza cu spanac
- piper alb
- nucsoara
- 1 canita apa
Mod de preparare
Aluatul de ravioli
Intr-un vas, punem 2 oua, cateva linguri de ulei masline, sare. Amestecam rapid cu un tel pana devin spumoase. Adaugam o cana de faina si amestecam. Transferam compozitia pe un blat de lucru si incorporam si restul de faina. Amestecam pana obtinem un aluat ferm, nelipicios. Lasam un pic sa se odihneasca.
Umplutura
Curatam si spalam spanacul si leurda. Le mixam rapid la blender. Intr-un castron, punem branza faramata, piperul, adaugam mixul de spanac si leurda si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte. Nu uitati sa opriti cateva linguri din umplutura pentru sos.
Punem la fiert o oala, cu apa si cu un praf de sare.
Intindem aluatul, in strat subtire, 1-2 mm, decupam cercuri si cu ajutorul formei speciale, asezam aluat, punem o lingurita de umplutura si sigilam. Dam deoparte fiecare pasta si cand am epuizat tot aluatul, punem la fiert pastele in apa clocotita, timp de 5-6 minute, pana se ridica la suprafata. Le scoatem pe o farfurie.
Incingem doua linguri de ulei masline, intr-o tigaie, adaugam doi catei zdrobiti si usturoiul verde tocat, lasam un pic la calit, adaugam cascavalul rupt fasii si smantana amestecata cu cateva linguri de umplutura. Punem pastele in sos si daca e cazul, adaugati o canita mica de apa, sare, piper, nucsoara si lasati pe foc pana scade sosul. Serviti calzi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli de casa, umpluti cu branza, spanac si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|