Ravioli de casa, umpluti cu branza, spanac si leurda

Postat de privatelaura in Paste
15 Apr 2015 | 3230 vizualizari
Ravioli de casa, umpluti cu branza, spanac si leurda

Recunosc, pentru mine a fost o provocare, dar ies grozavi!

Ingrediente

  • Pentru paste:
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei de masline
  • un praf sare
  • faina cat cuprinde (aproximativ 300- 350 gr)
  • Pentru umplutura
  • 300 gr urda proaspata
  • 50 gr telemea sarata
  • 300 gr spanac proaspat curatat si spalat
  • 1 legatura subtire de leurda
  • piper alb
  • pentru sos
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei usturoi
  • 2 fire usturi verde
  • 2 felii subtiri cascaval
  • 5 linguri smantana
  • 3 linguri umplutura de branza cu spanac
  • piper alb
  • nucsoara
  • 1 canita apa

Mod de preparare

Aluatul de ravioli

Intr-un vas, punem 2 oua, cateva linguri de ulei masline, sare. Amestecam rapid cu un tel pana devin spumoase. Adaugam o cana de faina si amestecam. Transferam compozitia pe un blat de lucru si incorporam si restul de faina. Amestecam pana obtinem un aluat ferm, nelipicios. Lasam un pic sa se odihneasca.

Umplutura

Curatam si spalam spanacul si leurda. Le mixam rapid la blender. Intr-un castron, punem branza faramata, piperul, adaugam mixul de spanac si leurda si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte. Nu uitati sa opriti cateva linguri din umplutura pentru sos.

Punem la fiert o oala, cu apa si cu un praf de sare. 

Intindem aluatul, in strat subtire, 1-2 mm, decupam cercuri si cu ajutorul formei speciale, asezam aluat, punem o lingurita de umplutura si sigilam. Dam deoparte fiecare pasta si cand am epuizat tot aluatul, punem la fiert pastele in apa clocotita, timp de 5-6 minute, pana se ridica la suprafata. Le scoatem pe o farfurie.

Incingem doua linguri de ulei masline, intr-o tigaie, adaugam doi catei zdrobiti si usturoiul verde tocat, lasam un pic la calit, adaugam cascavalul rupt fasii si smantana amestecata cu cateva linguri de umplutura. Punem pastele in sos si daca e cazul, adaugati o canita mica de apa, sare, piper, nucsoara si lasati pe foc pana scade sosul. Serviti calzi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli de casa, umpluti cu branza, spanac si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tortellini cu sos de tomate si bacon

Postat de cristeena20

Tortellini cu sos de tomate si bacon

- Punem apa la fiert pentru paste; - Intr-o tigaie cu pereti inalti punem ceapa tocata fin cu ulei de masline si lasma sa se inmoaie la foc mediu-mic, pana devine moale, dar nu fripta. Adaugam...

Citeste continuarea

Paste la cuptor cu smantana si mozzarella

Postat de timea

Paste la cuptor cu smantana si mozzarella

Inainte de toate, fierbem pastele in apa clocotita cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Strecuram pastele, le trecem pe sub un jet de apa rece, lasam sa se scurga apa de pe ele, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2015, 16:43
Felicitari pentru ravioli de casa Foarte inspirata ,, plasarea'''leurdei
la 15.04.2015, 16:45
Miha, leurda asta este o minune, jur!
la 15.04.2015, 16:48
Si eu am facut si stiu cat sunt de migalosi! Am ajuns sa pun leurda la tot
la 15.04.2015, 16:54
buni buni
la 15.04.2015, 17:00

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking