Ravioli de casa, umpluti cu branza, spanac si leurda

Postat de privatelaura in Paste
15 Apr 2015 | 3243 vizualizari
Ravioli de casa, umpluti cu branza, spanac si leurda

Recunosc, pentru mine a fost o provocare, dar ies grozavi!

Ingrediente

  • Pentru paste:
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei de masline
  • un praf sare
  • faina cat cuprinde (aproximativ 300- 350 gr)
  • Pentru umplutura
  • 300 gr urda proaspata
  • 50 gr telemea sarata
  • 300 gr spanac proaspat curatat si spalat
  • 1 legatura subtire de leurda
  • piper alb
  • pentru sos
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei usturoi
  • 2 fire usturi verde
  • 2 felii subtiri cascaval
  • 5 linguri smantana
  • 3 linguri umplutura de branza cu spanac
  • piper alb
  • nucsoara
  • 1 canita apa

Mod de preparare

Aluatul de ravioli

Intr-un vas, punem 2 oua, cateva linguri de ulei masline, sare. Amestecam rapid cu un tel pana devin spumoase. Adaugam o cana de faina si amestecam. Transferam compozitia pe un blat de lucru si incorporam si restul de faina. Amestecam pana obtinem un aluat ferm, nelipicios. Lasam un pic sa se odihneasca.

Umplutura

Curatam si spalam spanacul si leurda. Le mixam rapid la blender. Intr-un castron, punem branza faramata, piperul, adaugam mixul de spanac si leurda si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte. Nu uitati sa opriti cateva linguri din umplutura pentru sos.

Punem la fiert o oala, cu apa si cu un praf de sare. 

Intindem aluatul, in strat subtire, 1-2 mm, decupam cercuri si cu ajutorul formei speciale, asezam aluat, punem o lingurita de umplutura si sigilam. Dam deoparte fiecare pasta si cand am epuizat tot aluatul, punem la fiert pastele in apa clocotita, timp de 5-6 minute, pana se ridica la suprafata. Le scoatem pe o farfurie.

Incingem doua linguri de ulei masline, intr-o tigaie, adaugam doi catei zdrobiti si usturoiul verde tocat, lasam un pic la calit, adaugam cascavalul rupt fasii si smantana amestecata cu cateva linguri de umplutura. Punem pastele in sos si daca e cazul, adaugati o canita mica de apa, sare, piper, nucsoara si lasati pe foc pana scade sosul. Serviti calzi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli de casa, umpluti cu branza, spanac si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste cu sunca si crema de branza

Postat de gurita_ta2005

Paste cu sunca si crema de branza

Intr-o cratita se pune apa cu sare la fiert,cand incepe apa sa clocoteasca se pun pastele ,se lasa circa 10 minute(cat scrie pe cutie sau punga),se ameseteca din cand in cand pentru a nu se lipi....

Citeste continuarea

Tagliatelle cu vinete si ceva fin de la Delaco

Postat de simona72

Tagliatelle cu vinete si ceva fin de la Delaco

Vanata se spala, se sterge cu un prosop, se taie feliute si se prajesc in tigaia gril unsa cu putin ulei de masline.Punem un vas cu apa si sare la fiert, iar cand apa da in clocot adaugam pastele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2015, 16:43
Felicitari pentru ravioli de casa Foarte inspirata ,, plasarea'''leurdei
la 15.04.2015, 16:45
Miha, leurda asta este o minune, jur!
la 15.04.2015, 16:48
Si eu am facut si stiu cat sunt de migalosi! Am ajuns sa pun leurda la tot
la 15.04.2015, 16:54
buni buni
la 15.04.2015, 17:00

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking