Rendang cu carne de vita la slow cooker Crock-Pot

Postat de Satisfyyourcravings in Slow Cooker
2 Sep 2015 | 3475 vizualizari
Rendang cu carne de vita la slow cooker Crock-Pot

Rendang este o retetea indoneziana care presupune fierberea la foc mic a bucatilor de cane de vita, in lapte de cocos si condimente pana cand tot lichidul s-a evaporat, apoi prajite pentru a carameliza sosul si a intensifica aromele.

Ingrediente

  • 900 grame carne de vita degresata, taiata cuburi mari
  • 1 lingurita coriandru pudra
  • o bucata de 2,5 cm ghimbir proaspat
  • sare
  • 1/4 lingurita turmeric pudra
  • 4 catei de usturoi
  • 4 salote mari
  • 3 linguri fulgi de chili sau dupa gust
  • 2 linguri ulei
  • 2 tije lemongrass
  • 4 frunze de lime
  • 1 cutie lapte de cocos
  • 1 lingura zahar brun
  • lime pentru servit
  • chapati (lipie indiana) pentru servit
  • orez brun pentru servitSe

Mod de preparare

Cu ajutorul unui robot de bucatarie se amesteca si toaca usturoiul, salotele, chili, coriandrul, sare, ghimbirul si turmericul pana se obtine o pasta omogena.

Se prajesc bucatile de carne in ulei pana capata o culoare bruna pe toate partile. Se scot pe o farfurie.

In aceeasi tigaie se adauga tijele de lemongrass, sfaramate cu latura cutitului si frunzele de lime. Se prajesc pana elibereaza aromele, apoi se adauga peste carne. 

In aceeasi tigaie, in uleiul ramas, se prajeste pasta obtinuta anterior pentru 10-15 minute, pana cand se evapora toata apa. Daca incepe sa se arda, se adauga putina apa si se reduce focul. Se adauga laptele de cocos si zaharul, apoi carnea impreuna cu lemongrassul si frunzele de lime. Se amesteca, apoi se transfera in vasul slow cooker-ului Crock-Pot. Se fierbe 5 ore la setarea High sau 8-10 ore la low. 

Se transfera carnea impreuna cu sosul intr-o tigaie si se prajeste pana cand aproape toata apa s-a evaporat, iar carnea are o culoare brun inchis. 

Ideal, se lasa peste noapte pentru ca aromele sa se dezvolte, dar se poate consuma si imediat cu orez brun, chapati si lime. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rendang cu carne de vita la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovleac copt umplut cu quinoa si fructe uscate, la slow cooker Crock Pot

Postat de katty

Dovleac copt umplut cu quinoa si fructe uscate, la slow cooker Crock Pot

Spalam mai intai quinoa si o punem la fiert cu apa intr-un vas acoperit  la foc mic pentru 10 minute. Cand este gata oprim focul, adaugam fructele uscate, omogenizam si lasam vasul acoperit...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu ciolan la slow cooker Crock Pot

Postat de gurita_ta2005

Ciorba de fasole cu ciolan la slow cooker Crock Pot

Fasolea se curata, se spala si se lasa la inmuiat in apa peste noapte. In vasul aparatului punem ciolanul si fasolea, acoperim cu apa, setam aparatul slow cooker Crock Pot pe functia high...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.09.2015, 14:54
la 02.09.2015, 15:13
la 02.09.2015, 16:54
la 02.09.2015, 19:54
la 02.09.2015, 22:58

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking