Ingrediente
Ingrediente pentru Reteta Ciuperci cu sos alb si smantana, o textura cremoasa greu de refuzat:
- 500 g ciuperci champignon
- o ceapa
- 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- 1/2 lingura de faina
- 50 ml lapte
- 2 linguri de smantana
Mod de preparare
Cum se prepara Reteta Ciuperci cu sos alb si smantana, o textura cremoasa greu de refuzat:
Ciupercile se spala si se decojesc.
Se taie in bucati mai mici sau se lasa intregi.
Ceapa se toaca marunt si se pun cateva minute la calit in 2 linguri de ulei.
Se adauga si ciupercile.
Se lasa pe foc pana cand scade apa care o vor lasa ciupercile.
Se face un sos din jumatate de lingura de faina cu 50 ml lapte si se adauga peste ciuperci cand le-a scazut apa.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Se adauga si cele 2 linguri de smantana, se mai tine 2 minute pe foc.
Se presara patrunjel ( eu am avut doar patrunjel uscat)
Se poate servi cu o portie de Cartofi natur sau simpla, cu Mamaliga
Prietenii nostri de la Gustos.ro va propun sa incercati si reteta de Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciuperci cu sos alb si smantana, o textura cremoasa greu de refuzat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|