Reteta de aluat universal, pentru chec si briose

Postat de Stella29 in Dulciuri
12 Sep 2024 | 422 vizualizari
Reteta de aluat universal, pentru chec si briose

Pentru a obtine un aluat universal care sa fie potrivit atat pentru chec, cat si pentru briose, poti urma aceasta reteta simpla.

Ingrediente

Ingrediente reteta de aluat universal, pentru chec si briose (pentru un chec sau pentru 10 briose)

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1 lingurita esenta de vanilie sau coaja rasa de lamaie/portocala (optional)

Mod de preparare

Preparare Reteta de aluat universal, pentru chec si briose

Preincalzeste cuptorul la 180 grade.

Mixeaza ouale impreuna cu zaharul, pana cand cresc in volum si se deschid la culoare.

Adauga in fir subtire uleiul, in timp ce mixezi la viteza mica, apoi laptele, esenta si coaja de citrice.

Cerne faina impreuna cu praful de copt si pune-o usor peste oua, omogenizand, dar nu in exces.

Daca faci briose, pune hartiute in forme si unge-le cu putin ulei. Daca faci chec, tapeteaza forma cu hartie pentru copt sau unge-o cu ulei si presara faina.

Umple formele pana la 2/3 din capacitate.

Coace briosele pentru aprox 25 minute, iar checul pentru aprox 40 minute.

Fa testul cu scobitoarea, pentru siguranta. Aceasta trebuie sa iasa curata.

Serveste-le dupa ce se racesc sau pune-le in pachetelul de scoala/munca.

Noua ne place mult sa le servim cu iaurt.

Sigur v-ar placea si aceasta reteta de Briose cu afine

Recomandam si Briose cu crema de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de aluat universal, pentru chec si briose" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert bomboane Raffaello

Postat de sufletista

Desert bomboane Raffaello

Intr-un bol, adaugam nuca de cocos, laptele condesat si amestecam cu o lingura pana ce se incorporeaza bine. Acoperim cu o folie si lasam deoparte 15 minute. Cu mainele umede, luam putin din...

Citeste continuarea

Pariziene cu mar

Postat de Ina

Pariziene cu mar

Punem ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care ne ocupam de umplutura.  Spalam merele, indepartam cotorul ( si coaja, daca doriti ),...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2024, 14:55
la 17.09.2024, 20:16
Imi plac mult pufoseniile astea!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking