Reteta de aperitiv rapid din oua de prepelita in jambon

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
10 Ian 2024 | 2827 vizualizari
Reteta de aperitiv rapid din oua de prepelita in jambon

Zilele trecute am văzut această rețetă pe un site culinar francez și imediat am pus-o în aplicare, pentru că mi-a plăcut mult. Dacă aș fi știut de ea înainte de revelion, sigur aș fi avut acesta aperitiv pe masă, pentru că este nu numai drăguț, ci și consistent și bun. Pentru Reteta de aperitiv rapid din oua de prepelita in jambon sunt necesare cateva ingrediente: oua prepelita, jambon, salata.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de aperitiv rapid din oua de prepelita in jambon
  • 8 ouă de prepeliță
  • 4 felii de jambon (șuncă presată)
  • mac
  • scobitori (bețișoare)
  • Pentru decor:
  • salată (salanova)
  • roșii cherry
  • măsline

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de aperitiv rapid din oua de prepelita in jambon

Ouăle se fierb timp de 3 minute în apă care fierbe și în care se adaugă un praf de sare.

Cât timp ouăle fierb, se spală roșiile, câteva fire de salată, iar măslinele se desărează, dacă este cazul.

Când ouăle sunt fierte, se pun în apă rece și apoi se decojesc.

Feliile de jambon (șuncă presată) se înjumătățesc de-a lungul și se pliază.

Se umezește vârful unui ou, se trece prin semințele de mac, după care se învelește cu jambon, cu partea pliată în sus. Se sigilează cu o scobitoare și se pune pe platou. Se procedează la fel cu toate celelalte ouă.

Când s-au ”învelit” toate ouăle pregătite, se decorează platoul și se servește.

Vezi si reteta de Oua umplute cu avocado.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de aperitiv rapid din oua de prepelita in jambon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv placinta rulata cu sunca si ceapa

Postat de mirela0911

Aperitiv placinta rulata cu sunca si ceapa

Aluatul: Se prepara maiaua din 100 ml lapte caldut, 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se adauga drojdia, se amesteca, apoi se lasa la dospit. Faina se cerne, se presara sarea si se adauga uleiul. Dupa...

Citeste continuarea

Evantai cu legume si branzeturi

Postat de merisor67

Evantai cu legume si branzeturi

Incepem cu cartoful si dovlecelul pe care le preparam separat. Curatam cartoful de coaja, il spalam si il feliem in rondele, apoi prajim rondelele in ulei de masline cateva minute, pe o parte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2024, 20:01
Super faină ideea! De ținut minte!
la 10.01.2024, 20:03
Mulțumesc frumos, Cristina! Și mie mi-a plăcut tare mult...
la 11.01.2024, 01:31
Ce dragute sunt !!!
la 11.01.2024, 11:06
la 11.01.2024, 20:42

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking