Reteta de arpacas cu legume, de post

Postat de Ksenya in Mancaruri de post
9 Mar 2023 | 4903 vizualizari
Reteta de arpacas cu legume, de post

Reteta de arpacas cu legume, de post este un preparat de post delicios, hranitor si sanatos, dar si o garnitura versatila ce se poate combina cu succes la sos rosu sau alb.    Ingredientele sunt urmatoarele: arpacas, morcovi, ceapa, ulei si condimente.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de arpacas cu legume, de post
  • o cana de arpacas (200 ml ,cana)
  • un morcov mare.
  • 2 cepe.
  • 3 lunguri ulei
  • sare dupa gust.
  • Piper dupa gust.
  • condimente de care va place: chimen ,ierburi aromatice, busuioc , oregano … etc . Eu am pus maghiran.

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de arpacas cu legume, de post

Spalam arpacasul in mai multe ape, pana apa devine limpede si l lasam in apa minim 3 ore.Il punem la fiert cu 3 litri de apa la foc mic circa 40 min.

Arpacasul trebuie sa fie bine patruns.

Il scurgem bine de apa, il lasam in sita pana pregatim legumele.
Curatam legumele, spalam si tocam cubulete. Intr un ceaunel , adaugam uleiul.Cand s -a incazit uleiul, adaugam mai intai morcovul , sotam sub capac 5 minute la foc mediu, apoi adaugam ceapa.Mai sotam 5 minute .Cand ceapa a devenit sticloasa adaugam arpacasul scurs bine de apa.Amestecam bine si mai lasam 6-7 minute, potrivim de sare si piper, condimentam dupa plac .Acoperim , oprim flacara si lasam 10 minute pentru finalizare.

Se serveste ca atare cu muraturi cu friptura, peste, snitele sau parjoale.

Vezi si reteta de Orez prajit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de arpacas cu legume, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Iahnie de fasole, de post

Postat de merisor67

Iahnie de fasole, de post

Fasolea se spală bine și se pune la hidratat în multă apă rece, de seara până dimineața, la frigider. Dimineața, se scurge apa, se clătește fasolea și se pune la fiert...

Citeste continuarea

Sarmale cu ciuperci și nucă

Postat de panacris

Sarmale cu ciuperci și nucă

Se curăță ceapa, ciupercile, morcovii, mărarul, se toacă mărunt, apoi se călesc în puțin ulei și apă. Se adaugă orezul curățat și miezul de nucă măcinat, se asezonează de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2023, 17:35
la 10.03.2023, 00:08
la 10.03.2023, 08:10
la 17.03.2023, 11:57
Interesanta reteta!
la 18.03.2023, 17:23
foarte bun

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking