Ingrediente
- Ingredientele pentru Reteta de arpacas cu legume, de post
- o cana de arpacas (200 ml ,cana)
- un morcov mare.
- 2 cepe.
- 3 lunguri ulei
- sare dupa gust.
- Piper dupa gust.
- condimente de care va place: chimen ,ierburi aromatice, busuioc , oregano … etc . Eu am pus maghiran.
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de arpacas cu legume, de post
Spalam arpacasul in mai multe ape, pana apa devine limpede si l lasam in apa minim 3 ore.Il punem la fiert cu 3 litri de apa la foc mic circa 40 min.
Arpacasul trebuie sa fie bine patruns.
Il scurgem bine de apa, il lasam in sita pana pregatim legumele.
Curatam legumele, spalam si tocam cubulete. Intr un ceaunel , adaugam uleiul.Cand s -a incazit uleiul, adaugam mai intai morcovul , sotam sub capac 5 minute la foc mediu, apoi adaugam ceapa.Mai sotam 5 minute .Cand ceapa a devenit sticloasa adaugam arpacasul scurs bine de apa.Amestecam bine si mai lasam 6-7 minute, potrivim de sare si piper, condimentam dupa plac .Acoperim , oprim flacara si lasam 10 minute pentru finalizare.
Se serveste ca atare cu muraturi cu friptura, peste, snitele sau parjoale.
Vezi si reteta de Orez prajit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de arpacas cu legume, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|