Tocana de legume 2

Postat de timea in Mancaruri de post
6 Aug 2013 | 14407 vizualizari
Tocana de legume 2

E vara, e plin de legume, deci haideti sa profitam din plin de acest sezon. Tocanita aceasta e atat de buna incat nu o sa rezistati sa nu o faceti din nou si din nou :)

Ingrediente

  • 1 vanata potrivita
  • 1 dovlecel mai marisor
  • 1 gogosar rosu
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe
  • 3 rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 4 cartofi
  • frunze de telina
  • 4-5 foi de dafin
  • ulei
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Inainte de toate spalam bine toate legumele si curatam de coaja ceapa, dovlecelul, vanata si rosiile. Dovlecelul si vanata le puteti folosi si in coaja, dar mie personal nu imi plac asa.  Rosiile pt a le decoji mai usor le punem cateva minute in apa fierbinte.

Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete ii punem la fiert in apa cu putina sare.

Incingem un wok cu 4-5 linguri de ulei. Tocam ceapa, ardeiul si gogosarul si le punem la calit timp de 5 minute amestecand.

Dovlecelul il taiem felii de-a lungul apoi le taiem cubulete (vezi poza) si adaugam  peste ceapa si ardeiul calit.

La fel procedam si cu vanata.

Rosiile decojite le taiem marunt si le adaugam in wok.

Lasam sa se caleasca aprox 5-8 minute, apoi punem 1-2 cani de apa (in functie de cata e nevoie pana se fierb legumele) si lasam sa fiarba.

Adaugam frunzele de dafin si sare si piper dupa gust.

Amestecam din cand in cand sa nu se prinda.

Spre final adaugam usturoiul tocat si frunzele de telina tocate si mai lasam sa fiarba timp de 5 minute.

Cartofii, care intre timp ar trebui sa fie fierti, ii strecuram de apa si ii turnam peste legume. Amestecam si luam de pe foc.

Servim cald imediat sau chiar si rece.

E o tocana foarte gustoasa atat calda cat si rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume 2" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocana cu ardei copt si ceafa de porc, o reteta pe gustul gurmanzilor

Postat de Constelatialeu

Tocana cu ardei copt si ceafa de porc, o reteta pe gustul gurmanzilor

Iata cum se prepara Tocana cu ardei copt si ceafa de porc, o reteta pe gustul gurmanzilor Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele: am taiat cubulete ceafa  de porc , am spalat-o si am...

Citeste continuarea

Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o''

Postat de Constelatialeu

Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o''

Iata cum se prepara Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o'' Am scos de la congelator ceapa verde si ardeiul rosu. Costita am taiat-o bucatele mici. Am curatat si taiat cartofii in cuburi mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.08.2013, 21:06
Te cred ca-i tare buna!
la 06.08.2013, 21:09
Meri e delicioasa
la 06.08.2013, 21:11
la 06.08.2013, 21:35
Motan
la 06.08.2013, 21:41
Minunata mancare

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking