Reteta de bilute de carne de porc, cu varza calita, in sos de rosii

Postat de vasimur in Porc
19 Ian 2023 | 1595 vizualizari
Reteta de bilute de carne de porc, cu varza calita, in sos de rosii

Aveam la dispoziție cam 1/2 kg de carne de porc, tocată și m-am tot gândit ce aș putea să fac cu varză murată și ce mai aveam prin cămară: ceapă, ulei, suc de roșii. Așa am ajuns să improvizez această Reteta de bilute de carne de porc, cu varza calita, in sos de rosii, și chiar nu a ieșit rău deloc. Încercați-o și voi, este foarte simplă și nu cere prea mare efort! Ingredientele necesare sunt: varza murata, carne tocata, ceapa, suc de rosii, smantana, ardei iute.        

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de bilute de carne de porc, cu varza calita, in sos de rosii
  • 1-2 bucăți varză murată (sau varză proaspătă)
  • 500-600 g de carne de porc, tocată
  • 1 ceapă mai mare
  • 500 ml suc de roșii (sau pastă de roșii)
  • 1 crenguță de cimbru (opțional)
  • boia de ardei dulce, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • sare, după gust
  • 8-10 linguri ulei de floarea soarelui
  • 450-500 g de smântână, pentru servit
  • ardei iute (opțional)

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de bilute de carne de porc, cu varza calita, in sos de rosii

Pasul 1. Dacă varza murată este prea acră, o punem la desărat în apă rece, cam 20-30 minute, după aceea la scurs, într-o sită. Tăiem varza fâșii subțiri, sau o tocăm cât de mare ne place. Ceapa tocată mărunt o punem la călit într-o cratiță sau tigaie încăpătoare, în care am pus în prealabil la încins, 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui. Când ceapa este înmuiată punem varza și le călim împreună cam 15-20 de minute, la foc mediu, amestecând mereu, până ce varza începe să se înmoaie. Oprim focul și condimentăm cu piper măcinat și boia, după gust. Dacă am folosit varză murată vom pune sare numai dacă este nevoie. La varză dulce, cu siguranță va fi nevoie să punem și sare, după gust.

Pasul 2. Condimentăm carnea tocată cu sare, piper și boia, după gust. Puteți folosi orice alte condimente, care vă plac! Facem biluțe de mărimea dorită (ca și pentru chiftele) și le tragem în uleiul încins. Când s-au rumenit pe toate părțile, le punem în tigaie, peste varza călită. Peste ele turnăm suc de roșii și punem crenguța de cimbru. La nevoie putem pune și 1-2 căni cu apă cât să le cuprindă. Punem capacul și lăsăm să fiarbă până când sosul ajunge la consistența dorită!

Serviți cu smântână și ardei iute, dacă vă place.

Poftă bună!

Vezi si reteta de Varza a la Cluj.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de bilute de carne de porc, cu varza calita, in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Retete similare

Gulas cu afumatura si cartofi

Postat de rocsi_1612

Gulas cu afumatura si cartofi

Spalam bucatile de gulas si costita, le tamponam cu un servetel. Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim, il facem cubulete, ardeiul il facem bucatele. Incingem uleiul intr-o cratita, rumenim...

Citeste continuarea

Pulpă de porc, ghebe și ceapă

Postat de panacris

Pulpă de porc, ghebe și ceapă

Pulpa de porc se feliază, ca și șnițelele, se asezonează de sare și piper, lăsându-le la rece cca. 10 minute. Între timp ceapa se curăță, se taie rondele, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2023, 22:31
Foarte bune...!
la 20.01.2023, 09:17
Bune!
la 20.01.2023, 09:52
Mulțumesc, dragii mei bucătărași!
la 27.01.2023, 18:28
Sățioase!
la 27.01.2023, 19:43

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking