Reteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi

Postat de Caty in Ciorbe
3 Apr 2023 | 4080 vizualizari
Reteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi

Nu poate sa treaca primavara fara sa facem un bors de fasole cu urzici. Daca il aromatizam cu hasmatuchi, e si mai bun. Pentru aceastaReteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi avem neoie de cateva ingrediente: fasole, urzici, morcovi, ceapa, pastarnac, telina, ardei, rosii, ulei, bors, verdeata.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi
  • 500g fasole boabe
  • 500g urzici
  • 200g morcov
  • 200g ceapa
  • 100g pastarnac
  • 100g telina radacina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cutie cu rosii in bulion sau 2 linguri pasta de tomate
  • 50ml ulei
  • 500ml bors proaspat de tarate sau dupa gust
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1legatura leustean
  • 2 legaturi hasmatuchi

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi

Am pregatit totul intr-o oala de 5 litri.

Spalam fasolea si o punem la fiert. Dupa doua, trei clocote scurgem apa. Repetam operatiunea de trei ori, inlocuind de fiecare data apa, cu alta fierbinte.

Taiem apoi cubulete morcocul, pastarnacul, telina, ceapa, ardeiul si le turnam peste fasole. Adaugam si uleiul. Lasam sa fiarba pana sunt fasolele fierte.

Cat timp fierb fasolele, alegem si scuturam bine urzicile, le spalam in multe ape si le punem la fiert in apa fierbinte cu putina sare, timp de 10 minute.

Cand fasolele sunt fierte, completam cu apa fierbinte daca este nevoie, adaugam borsul infierbantat si el inainte, rosiile taiate sau date prin blender. Daca nu avem rosii, folosim 2 linguri cu pasta de tomate. Lasam pe foc pana ajunge din nou in punctul de fierbere. Potrivim borsul de sare si acru. Punem acum urzicile, mai lasam sa fiarba 5 minute, punem verdeata taiata marunt, capacul si oprim focul.

Borsul miroase trasnet si gustul e pe masura.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Bors de urzici cu leustean

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de perisoare cu os de vita

Postat de gurita_ta2005

Ciorba de perisoare cu os de vita

Osul de vita se opareste intr-o oala cu apa clocotita.Se scoate si se pune la fiert in apa rece cu sare si piper,se lasa la fiert la foc mic. Ceapa se toaca marunt,pastarnacul il taiem cubulete...

Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba de legume

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata de seminte, se spala si se taie bucatele, la fel si cel bulgaresc. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2023, 08:48
la 05.04.2023, 09:15
la 09.04.2023, 20:30
Tare bun este borsul cu fasole! In varianta in care are si urzici, le place alor mei!
la 14.05.2023, 19:00
foarte bun bors

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking