Reteta de bors din tarate de grau pregatita acasa

Postat de mamaieelena in Ciorbe
9 Iun 2011 | 29856 vizualizari

Este foarte bine si sanatos cand doresti sa pregatesti ceva in bucatarie sa fie din produse cat mai naturale si de aceea m-am gandit sa va scriu aici Reteta de bors din tarate de grau pregatita acasa, asa cum Bunica mea mi-a dat-o intr-un moment cand nu am avut alta posibilitate de a procura acest indragit produs: borsul! Am sa incep cu inceputul desi in fotografii este numai produsul finit dar nu este greu si am sa-l explic in detaliu dupa cum urmeaza...

Inapoi la reteta

Comentarii (43)

la 09.06.2011, 13:23
excelent
la 09.06.2011, 13:34
Mamaie, deci prima tura de apa de la bors o aruncam?Doar cea din a doua etapa e buna? Ca nu prea am inteles.
Bravo ca faci in casa, tre' sa fac si eu.
la 09.06.2011, 13:40
excelent
la 09.06.2011, 13:55
bravoooo!!! e cel mai bun cel facut in casa
la 09.06.2011, 14:19
facut in casa? dar cum asa voi astea care faceti ciorbe cu bors.....nu in casa il faceti? in 20 de ani in Cluj Romania eu nu am vazut in viata mea bors in magazine ...voi, de unde dumnezeu il procurati frate atunci sau nu am trait in aceeasi tara ????????
la 09.06.2011, 14:22
nu numai ca nu am vazut...dar nici nu am mancat niciodata bors....sau in Moldova s-or fii gasind alte produse pe piata, se poate.
asa...si cum il cumparati atunci? imbuteliat? la sticla? intreb si eu ca prostul fiindca in Ardeal, Transilvania, nu se mananca asa ceva.
la 09.06.2011, 14:29
Rivka si eu tot ardeleanca sunt (si nu am mancat sau folosit vreodata)si la noi se gasea.era o tanti care facea si il vindea la litru,dar cine vroia mergea la ea acasa .
Cred ca si acum e asa
mamaie felicitari..
la 09.06.2011, 14:40
Foatre bun. Si eu tot asa il prepar.
la 09.06.2011, 14:41
@Rivka - in toate marketurile si magazinasele se gaseste bors imbuteliat la pet de 1 l , sau mai nou 1,25 l ... peste tot este amplasat cam pe langa cofrajele cu oua ... dar noi cei din Moldova , cam de ,,putina" utilizam (eu il ,,umplu" in borcan )
Felicitari mamaie ptr reteta !
la 09.06.2011, 14:41
pai de aia ma tot intreb si eu de unde il procura toata Moldova, ), serios ca este ffff diferit pe provincii...mancarea, obiceiurile totul, uite si limba, mi-a facut cineva cunostinta cu un timp in urma cu o doamna din galati parca, pfffff bai dar trebuie sa ma concentrez bine sa inteleg ce vb (nu-mi place delooooooooc scuze moldovenii ) accentul dar deloc...:-s nu imi pot imagina ca mi-ar place borsul asta dar....mai stii? daca citesc din ce e facut nu cred ca mi-ar place dar s-ar putea sa am surprize.
la 09.06.2011, 14:44
@Rivka - cu siguranta ti-ar PLACEA ! si uite , vad ca-mi intelegi si graiul ........
la 09.06.2011, 14:46
onesta te inteleg ca scrii nu vorbesti, , poate nici tie nu ti-ar place accentul meu cu siguranta , nu stiu s-ar putea sa imi placa nu imi pot imagina ce gust are sincera .
la 09.06.2011, 14:48
@rivka - asa cum scriu , asa si vorbesc draga mea ... pi cuvant di onoari
si inca ceva ... eu ADOR ardelenii
la 09.06.2011, 15:02
Onesta din moment ce atata amar de popor mananca asa ceva o fii gustos, poate e si sanatos :-s pt intestine daca citesc cum e facut ..........

as incerca si eu o data sincera dar nu am de unde si nu mi se pare o idee prea buna sa ma apuc eu de asa ceva daca nici nu stiu cum e de fapt.
dar se stie ca voi gatiti si mancati bine deci......
la 09.06.2011, 15:02
grozav si felicitari

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking