Reteta de broccoli crocant cu parmezan la cuptor

Postat de Bucataras in Mancaruri de legume
2 Apr 2024 | 405 vizualizari

În această rețetă, vă arătăm cum să preparați un broccoli crocant și delicios la cuptor, cu un strat generos de parmezan topit. Este o modalitate minunată de a savura acest superaliment într-o formă nouă și gustoasă!  Pentru Rețeta de broccoli crocant cu parmezan la cuptor ai nevoie de doar câteva ingrediente: broccoli, ulei de măsline, parmezan și praf de usturoi.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de broccoli crocant cu parmezan la cuptor
  • 1 broccoli
  • apă
  • 50 ml ulei de măsline
  • praf de usturoi
  • sare și piper
  • 50 g parmezan

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de broccoli crocant cu parmezan la cuptor

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

Spălați și curățați broccoli-ul. Tăiați-l în buchețele mici și puneți-le într-un bol mare. Adăugați suficientă apă într-o cratiță și fierbeți-o. Când apa fierbe, adăugați puțină sare și buchețelele de broccoli. Fierbeți-le timp de 2-3 minute, până când devin puțin moi.

Scurgeți bine broccoli-ul și transferați-l înapoi în bolul mare. Adăugați uleiul de măsline peste broccoli și amestecați bine pentru a-l acoperi uniform. Presărați praf de usturoi, sare și piper peste broccoli și amestecați din nou pentru a distribui condimentele.

Așezați buchețelele de broccoli pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt, asigurându-vă că sunt așezate într-un singur strat. Presărați parmezanul ras deasupra broccoli-ului.

Puneți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți broccoli-ul timp de 15-20 de minute sau până când devine crocant și ușor aurit.

După ce este gata, scoateți broccoli-ul din cuptor și serviți-l imediat ca garnitură sau ca gustare delicioasă.

Poftă bună! Această rețetă simplă de broccoli crocant cu parmezan va deveni cu siguranță un nou favorit în meniul dvs.! Experimentați cu diferite condimente sau adăugați un strop de lămâie pentru un plus de prospețime!

Vezi si reteta de Broccoli cu cartofi la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de broccoli crocant cu parmezan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Orez aromat cu dovleac

Postat de Ela68

Orez aromat cu dovleac

1.  Curatam dovleacul de coaja, apoi il taiem cubulete de 1 cm. 2.  Zdrobim usturoiul si il punem la calit in ulei doua, trei minute, apoi adaugam dovleacul si continuam sa amestecam....

Citeste continuarea

Shakshuka cu rosii

Postat de sufletista

Shakshuka cu rosii

Calim ceapa tocata in uleiul incalzit, impreuna cu sare, adaugam usturoiul pisat, amestecam si lasam cca. 1 min, dupa care adaugam rosiile, zaharul, foaia de dafin, piper. Acoperim si lasam pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2024, 20:55
Aici servesc doar o roata de parmezan
la 03.04.2024, 08:05
Este de încercat...
la 03.04.2024, 08:55
la 03.04.2024, 16:47
la 11.04.2024, 20:40

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking