Iahnie de fasole cu scarita afumata, la oala de lut

Postat de Constelatialeu in Mancaruri de legume
30 Noi 2018 | 1179 vizualizari
Iahnie de fasole cu scarita afumata, la oala de lut

Mie imi place fasolea uscata foarte mult, asa ca nu putea sa treaca centenarul asta fara sa fac o fasole gustoasa la vas de lut. Reteta romaneasca.

Ingrediente

  • 550 g fasole boabe uscata ( boabe mai mici)
  • 250 g ceapa ( am ales sa o cantaresc pentru ca anul asta ceapa nu a crescut mult, a fost mica )
  • 100 g praz
  • 200 g morcov ras
  • 2 ardei rosii taiat cubulete
  • 400 ml suc de rosii ( mai gros)
  • 500 g scarita afumata
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Mai intai punem fasolea la fiert, dupa ce da in clocot, schimbam apa, facem asta de 3 ori.

Curatam legumele, taiem rondele prazul, ceapa o taiem marunt, ardeiul cubulete mici, radem morcovul pe razatoarea mare.

In tigaia wok punem ulei lasam sa se incinga si adaugam legumele, presaram putina sare si calim cca 10 min, apoi adaugam sucul de rosii, omogenizam si mai lasam cca 5 min.

Vasul de lut trebuie sa stea cu apa rece cca 30 min inainte sa punem in el ingredientele si sa-l bagam la cuptorul neincalzit. Asezam in vas amestecul din tigaie, scarita taiata bucati, fasolea fiarta si o parte din zeama in care a fiert fasolea. Punem capacul la oala, o bagam la cuptor si dam drumul la foc, cu flacara foarte mica.

Vom gati la foc mic cca. 3 ore.

Sa aveti pofta, eu sigur o sa am!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu scarita afumata, la oala de lut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Retete similare

Varză călită în vas Zepter

Postat de panacris

Varză călită în vas Zepter

 Varza pare să aibă o proprietate deosebită în eliminarea produselor toxice, pe care le obligă să iasă din ţesuturi. Totodată, varza asigură cicatrizări de bună calitate,...

Citeste continuarea

Evantai de vinete albe cu roşii şi mozzarella

Postat de diaconta

Evantai de vinete albe cu roşii şi mozzarella

Vânata am taiat-o  felii foarte subtiri pe lungime pâna aproape de coada,fara a îndeparta codiţa.Am pus sare si piper si am stropit-o cu ulei de masline. Rosia si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 30.11.2018, 23:17
buna tare
la 30.11.2018, 23:24
Buna!
la 01.12.2018, 03:39
Eu zic ca ai preparat exact ce , cand si unde
la 01.12.2018, 08:45
Cea mai buna
la 01.12.2018, 09:13
Nebunie!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking