Ingrediente
- 550 g fasole boabe uscata ( boabe mai mici)
- 250 g ceapa ( am ales sa o cantaresc pentru ca anul asta ceapa nu a crescut mult, a fost mica )
- 100 g praz
- 200 g morcov ras
- 2 ardei rosii taiat cubulete
- 400 ml suc de rosii ( mai gros)
- 500 g scarita afumata
- sare
- piper
Mod de preparare
Mai intai punem fasolea la fiert, dupa ce da in clocot, schimbam apa, facem asta de 3 ori.
Curatam legumele, taiem rondele prazul, ceapa o taiem marunt, ardeiul cubulete mici, radem morcovul pe razatoarea mare.
In tigaia wok punem ulei lasam sa se incinga si adaugam legumele, presaram putina sare si calim cca 10 min, apoi adaugam sucul de rosii, omogenizam si mai lasam cca 5 min.
Vasul de lut trebuie sa stea cu apa rece cca 30 min inainte sa punem in el ingredientele si sa-l bagam la cuptorul neincalzit. Asezam in vas amestecul din tigaie, scarita taiata bucati, fasolea fiarta si o parte din zeama in care a fiert fasolea. Punem capacul la oala, o bagam la cuptor si dam drumul la foc, cu flacara foarte mica.
Vom gati la foc mic cca. 3 ore.
Sa aveti pofta, eu sigur o sa am!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu scarita afumata, la oala de lut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|