Iahnie de fasole cu scarita afumata, la oala de lut

Postat de Constelatialeu in Mancaruri de legume
30 Noi 2018 | 5619 vizualizari
Iahnie de fasole cu scarita afumata, la oala de lut

Mie imi place fasolea uscata foarte mult, asa ca nu putea sa treaca centenarul asta fara sa fac o fasole gustoasa la vas de lut. Reteta romaneasca.

Ingrediente

  • 550 g fasole boabe uscata ( boabe mai mici)
  • 250 g ceapa ( am ales sa o cantaresc pentru ca anul asta ceapa nu a crescut mult, a fost mica )
  • 100 g praz
  • 200 g morcov ras
  • 2 ardei rosii taiat cubulete
  • 400 ml suc de rosii ( mai gros)
  • 500 g scarita afumata
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Mai intai punem fasolea la fiert, dupa ce da in clocot, schimbam apa, facem asta de 3 ori.

Curatam legumele, taiem rondele prazul, ceapa o taiem marunt, ardeiul cubulete mici, radem morcovul pe razatoarea mare.

In tigaia wok punem ulei lasam sa se incinga si adaugam legumele, presaram putina sare si calim cca 10 min, apoi adaugam sucul de rosii, omogenizam si mai lasam cca 5 min.

Vasul de lut trebuie sa stea cu apa rece cca 30 min inainte sa punem in el ingredientele si sa-l bagam la cuptorul neincalzit. Asezam in vas amestecul din tigaie, scarita taiata bucati, fasolea fiarta si o parte din zeama in care a fiert fasolea. Punem capacul la oala, o bagam la cuptor si dam drumul la foc, cu flacara foarte mica.

Vom gati la foc mic cca. 3 ore.

Sa aveti pofta, eu sigur o sa am!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu scarita afumata, la oala de lut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Friganele cu legume trase la tigaie

Postat de katty

Friganele cu legume trase la tigaie

Punem laptele intr-o farfurie adanca. Intr-o alta farfurie batem ouale. Trecem pe rand feliile de paine prin lapte, apoi prin oul batut si le rumenim pe ambele parti intr-o tigaie incinsa in care...

Citeste continuarea

Mancarica de mazare cu spätzle

Postat de Corina33

Mancarica de mazare cu spätzle

Ceapa, ardeiul si morcovii se curata se spala si se toaca, morcovii se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o cratita incapatoare. Dupa 4-5 minute se adauga mazarea si apa calda...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2018, 23:17
buna tare
la 30.11.2018, 23:24
Buna!
la 01.12.2018, 03:39
Eu zic ca ai preparat exact ce , cand si unde
la 01.12.2018, 08:45
Cea mai buna
la 01.12.2018, 09:13
Nebunie!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking