Ingrediente
- Ingredientele pentru reteta de chec aperitiv
- 7 oua de gaina
- sare
- 300 gr faina de grau
- 10 gr praf de copt
- 100 gr masline fara samburi
- cateva felii de salam
- 100 gr cas sarat, uscat
- 1 ardei kapia
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- piper, condimente dupa gust
Mod de preparare
Iata cum se prepara reteta de chec aperitiv:
Mai intai, se pregatesc ingredientele uscate. Se cantareste faina. Casul, salamul si ardeiul spalat se taie cubulete potrivite.
Intr-un vas se mixeaza spuma cele 7 oua si un praf de sare. Se adauga faina cernuta cu praful de copt si se incorporeaza.
Se adauga ingredientele taiate cuburi, maslinele si piper sau alte condimente dupa gust.
Se amesteca astfel incat sa se distribuie uniform in compozia umeda.
Se pregateste o tava de chec (eu am folosit una termorezistenta, din ceramica) prevazuta cu hartie de copt. Compozitia se toarna usor in tava, se niveleaza si se presara mozzarella rasa.
Checul se coace in cuptorul preincalzit, timp de aproximativ 50 minute, la 180 grade C.
Se taie dupa ce s-a racit complet.
Bun, spornic si gustos.
Vezi si reteta de Chec aperitiv cu parizer
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|