Ingrediente
Ingrediente Reteta de chec marmorat, simplu si delicios
- 3 oua
- 200 g zahar
- 100 ml ulei
- 250 ml lapte
- 300 g faina
- 1 plic de praf de copt (aproximativ 10 g)
- 2 linguri de cacao
- 1 lingurita de esenta de vanilie (sau coaja rasa de lamaie/portocala)
- Un praf de sare
Mod de preparare
Preparare Reteta de chec marmorat, simplu si delicios
Preincalzeste cuptorul la 180 grade. Unge o tava cu ulei si presara faina sau pune hartie pentru copt.
Intr-un bol mare mixeaza bine ouale cu zaharul pana cand compozitia a crescut in volum si s-a deschis la culoare.
Toarna teptat uleiul, amestecand continuu, apoi adauga laptele, esenta si omogenizeaza.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le peste compozitia cu oua, amestecand usor.
Imparte aluatul in 2 parti egale. Intr-una adauga cacaua si omogenizeaza.
Toarna in tava aluatul galben si deasupra pune aluatul cu cacao.
Folosindu-te de o furculita creeaza un model marmorat, prin miscari usoare, fara a amesteca compozitiile.
Coace checul pentru 40-50 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasa checul 5-10 minute in tava, apoi scoate-l pe un gratar si feliaza-l doar dupa ca s-a racit complet.
Sunt sigura ca o sa va placa si acest chec cu iaurt dar si acest aromat chec cu lamaie
Recomand si acest Chec pufos cu cacao
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de chec marmorat, simplu si delicios" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
|