Reteta de coaste de porc

Postat de abetina in Porc
31 Ian 2024 | 1156 vizualizari
Reteta de coaste de porc

Aceasta reteta este absolut delicioasa, se pregataste usor si la fel de usor dispare din farfurie. Este reteta veche si foarte veche, dar poate fi mereu la moda. Familia este pur si simplu indragostita de aceasta reteta. Se poate manca si calda cu mamaliguta si sos de smantana cu usturoi, dar se poate manca si rece cu mustar sau ceapa. Pentru Reteta de coaste de porc sunt necesare cateva ingrediente: costite, bors, condimente, ulei.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de coaste de porc
  • doua bucati de costita;
  • 1 lingurita sare;
  • 4 foi de dain;
  • 100 ml.bors de putina;
  • 2 litri apa;
  • 1 caciulie de usturoi;
  • 1 lingurita piper boabe;
  • 1 lingurita oregano;
  • 1 lingurita rozmarin;
  • 1 lingurita de miere de albine;
  • 1 lingura boia de ardei dulce;
  • 1 lingurita usturoi granulat;
  • 4 linguri de ulei.

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de coaste de porc.

Se taie coastele in doua bucati si se pun intr-o oala la fiert in apa cu bors de putina, sare, piper boabe, foi de dafin, catei de usturoi, oregano si rozmarin. Se fierbe cu capac si la foc iute.

 Cand coastele sunt fierte, se opreste focul si se scot pe un platou.

 Se prepara un sos din miere de albine, ulei, cam 100 ml supa de la carne, boia de ardei dulce,s e poate pune si iute, dar eu am pus doar dulce si usturoi granulat.

  Intr-o tava se pune hartie de copt, se unge hartia cu sos si se pun coastele peste hartie, apoi se ung coastele cu sosul obtinut.

 Se da tava la cuptor la foc mare pentru circa 20 minute sau chiar mai putin, din cand in cand se deschide cuptorul si se ia cu lingura sos care se pune peste coaste. Cand sosul a scazut, se opreste focul si se prepara un sos din usturoi cu smantana grasa, se mai pune la foc si de o mamaliguta mare sa ajunga la toata lumea.

Sa aveti pofta, dragilor la o reteta absolut delicoasa ca la mama acasa!

Vezi si reteta de Coaste afumate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de coaste de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de coaste cu legume la wok

Postat de Constelatialeu

Reteta de coaste cu legume la wok

Iata cum se prepara Reteta de coaste cu legume la wok  Mai intai am lasat punga magica la dezghetat, apoi am taiat legumele din punga in bucati mai micute. Am pus la prajit bucatele de...

Citeste continuarea

Costita de Praid - reteta nr.1850

Postat de mihaelar63

Costita de Praid - reteta nr.1850

In prima faza am sarat costitele si le-am condimentat cu cimbrisor , piper cu lamaie si fulgi de chilli . Am turanat pe deasupra  o9 bere neagra irlandeza . Am lasat sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2024, 15:22
Cu bors n-am incerca sa fierb,dar. nici n-am gustat. Trebuie sa fie bun
la 01.02.2024, 11:28
De obicei si carnea de porc pentru ciorba sau bors se fierbe tot in apa cu bors,ii da un alt gust,doar cartofii nu se fierb in apa cu bors deoarece se intaresc si se inegresc,asta pentru cei care fac ciorba cu carne d eporc si adauga cartofi,dar daca se pun paste la ciorba nu mai e o problema.
la 01.02.2024, 13:28
la 02.02.2024, 11:42
la 03.02.2024, 18:40

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking