Ingrediente
- Ingrediente Reteta de cornulete cu unt
- 200 g unt cu 82% grasime moale la temperatura camerei
- 50 g zahar pudra
- 350 g faina
- 3 galbenusuri
- un praf de sare
- coaja de lamaie ( in reteta era de portocala)
- esenta de vanilie- eu am uitat sa pun
- Umplutura
- gem de prune
- nuca prajita si macinata
- Zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de cornulete cu unt
Am pus intr-un castron untul moale la temperatura camerei, am adaugat sarea, zaharul pudra, galbenusurile, coaja de lamaie , de vanilie am uitat dar nu a fost nici o paguba.Am amestecat bine totul pana am obtinut un amestec omogen apoi am incorporat faina. Am obtinut un aluat nelipicios, am lasat aluatul la rece 30 min. Dupa ce a stat la rece am impartit aluatul in bucati mai mici, am intins o foaie pe care am decupat-o cu ajutorul unei farfurii , cu o rola zimtata am taiat in 8 parti egale. Am pus in fiecare triunghi gem amestecat cu nuca macinata, am rulat si am asezat cornuletele formate in tava. Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru cca 15-20 min sau pana incep sa se rumeneasca frumos.Am scos cornuletele din cuptor si le-am pudrat cu zahar.
Vezi si reteta de Cornulete cu rahat colorat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cornulete cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|